Katso video: presidentti Niinistö houkutteli runsaan yleisön Uudessakaupungissa

0

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi kansalaisia Pakkahuoneen torilla puoliltapäivin. Torille oli saapunut runsaasti yleisöä.

Presidentti onnitteli uusikaupunkilaisia kaupungin 400-vuotisen historian johdosta, hyvästä työtilanteesta ja autotehtaan menestyksestä.

Niinistö puhui toriyleisölle myös onnellisuudesta. Hän kertoi Suomen olevan maailman viidenneksi onnellisin maa tuoreen tutkimuksen mukaan. Presidentti tiedusteli toriyleisöltä, onko näin ja sai vastaukseksi kaikuvan “joo”.

Niinistö kehotti yleisöä pysähtymään miettimään onnellisuutta. Hän arveli, että suomalaisten onnellisuus kumpuaa esimerkiksi siitä, että Suomessa elämä on vakaalla pohjalla.

Presidentin vierailu alkoi aamupäivällä Valmet Automotiven autotehtaalta. Se on työntekijämäärältään Suomen suurin tehdas.

Vierailulla juhlistetaan tänä vuonna 400 vuotta täyttävää Uuttakaupunkia.

Vierailu päättyy iltapäivällä Raisioon, jossa Niinistö tutustuu muun muassa Raisio Oyj:n tehdasalueen uuteen uusiutuvaa energiaa tuottavaan bioenergialaitokseen.

Monet lapset Pakkahuoneen torin eturivissä pääsivät kättelemään presidentti Sauli Niinistöä. Se oli ikimuistoinen ja jännittävä kokemus.

– Kättelin ja kerroin nimeni. Oli hyvä tavata presidentti, 9-vuotias Eetu Nikula (kuvassa vasemmalla) kertoo.

– Presidentti kehui kädessäni ollutta Suomen lippua. Kerroin, ettei se ole minun tekemäni, mutta joku luokkakaverini on sen tehnyt, 8-vuotias Seve Korpijärvi (kuvassa keskellä) muistelee.

– Oli jännittävää tavata presidentti. En ole ennen jutellut presidentin kanssa, 9-vuotias Valtteri Forsman kertoo.

 

Raili Parkkinen (kuvassa oikella) oli tullut Turusta Uuteenkaupunkiin tapaamaan Niinistöä. Hän pääsi kertomaan presidentille, että hän on kerännyt on ison pinon kannattajakortteja toisen kauden ehdokkuutta varten.

– Niinistö kommentoi, että hyvä!

– Hän piti myös erinomaisen puheen yleisölle.

Parkkisen seurassa olivat uusikaupunkilaiset Eeva Klug ja Eero Järvi.

Ystävykset uskovat, että Niinistö valitaan jatkokaudelle.

– Hän halusi kannattajakorttien keruun, koska halusi testata kannatuksensa. Myös presidenttikiireet saattavat estää häntä kampanjoimasta, Raili Parkkinen toteaa.

 

Sirpa Korpi ja Olli Hietikko olivat tulleet seuraamaan kansanjuhlaa Pakkahuoneen torille. Heidän mielestään Niinistö on toiminut presidenttinä hyvin, vaikka työ ei ole aina ollut helppoa nykyisessä maailmantilanteessa.

– Jyrähdellä ei tarvitse, Trump hoitaa sen, Korpi ja Hietikko toteavat.

– Pienen maan presidentti saa olla säyseä, mutta uskomme, että hänen sanoillaan on painoarvoa kansainvälisissä asioissa.

Korpi ja Hietikko pitivät Pakkahuoneen toria oikeana paikkana kansalaisten tapaamiseen Uudessakaupungissa.

 

Ritva ja Matti Takkinen olivat löytäneet istumapaikat torin reunalta. Pariskunta oli saapunut paikalle noin tuntia ennen Niinistön saapumista.

– Kaupungilla ei ole näkynyt turvatoimia tai erityisiä siivousoperaatioita Niinistön vierailun vuoksi. Onneksi Suomessa ei sellaista vielä tarvita.

Takkisten mukaan Niinistön vierailu Uuteenkaupunkiin on tärkeä.

– Täällä on työpaikkoja. Se on varmasti syy, miksi hän täällä vierailee.

 

Nina Seppänen oli ystävänsä kanssa kaupungilla ja päätti tulla seuraamaan samalla presidentin vierailua.

– On hienoa, että presidentti tapaa kansalaisia. Olisi ollut mukavaa, jos rouva Jenni Haukio olisi ollut mukana, Seppänen toteaa.

Vierailu päättyy iltapäivällä Raisioon, jossa Niinistö tutustuu muun muassa Raisio Oyj:n tehdasalueen uuteen uusiutuvaa energiaa tuottavaan bioenergialaitokseen.
Lue lisää presidentin vierailusta perjantain lehdestä.