Uusi kaupunginjohtaja torilla

0

Huomenna, elokuun viimeisenä viikonloppuna, Laitilan tori täyttyy elämästä. Hullun kukon päivää on vietetty 19 kertaa, ja siitä on tullut eräänlainen kesäkauden päätöstapahtuma Laitilassa.
Tänä vuonna torilla on Suomi 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi erityisen paljon ohjelmaa. Asu on vapaa, mutta jos omistaa kansallispuvun, se on syytä kaivaa nyt esille. Torilla järjestettävään kansallispukukavalkadiin toivotaan mahdollisimman paljon kansallispukuisia ihmisiä.
Torilla on tavattavissa myös uusi kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen. Somekuningattareksikin luonnehditulla Luukkosella on oma kaupunginjohtaja-profiili Facebookissa. Se on kerännyt nopeassa ajassa runsaasti seuraajia. Facebookissa hän on raportoinut tiiviisti yritysvierailujaan, ja levittänyt samalla tietoutta paikkakunnan yrityksistä ja palveluista. Paikallisista kesätapahtumista hänelle on jäänyt positiivinen ja eteenpäin menevä tekemisen meininki. (LS 22.8.)
Kaikki eivät ole Facebookissa, joten livevierailu torilla on mukava tapa tavata kaupunginjohtajaa ja kysellä kuulumisia. Laitilalla on juuri nyt loistavat näkymät, ja mahdollisuudet elinvoiman lisäämiseen. Tuorein työllisyystilasto kertoo, että Laitilassa on vähiten työttömiä koko maakunnassa. Hyvästä tilanteesta huolimatta kaikilla ei mene hyvin, ja haasteita riittää muun muassa ennaltaehkäisevien palvelujen kehittämisessä.
Muutos koskee niin toimintaympäristöä kuin kaupungin toimintaakin. Kaupungin johtoporukasta iso osa on jäänyt eläkkeelle, ja tuleva sote- ja maakuntauudistus askarruttaa päättäjiä.
Nyt alkuvaiheessa uusi kaupunginjohtaja voi katsoa asioita vielä ulkopuolisin silmin, ja se on varmasti hyvä asia. Luukkosen mukaan nyt on oikea hetki miettiä, mikä toimintatavoissa on hyvää, ja mitkä asiat kaipaavat parantamista.