Hyväkuntoisen tien päällystäminen puhututtaa moottoritiellä Raision ja Nousiaisten välillä

0
Valtatietä 8 päällystetään uudelleen Raision ja Nousiaisten välisellä uudella moottoritieosuudella. Päällystystyöt alkavat ensi tiistaina 5. syyskuuta.
Tie on päällystettävällä osuudella nelikaistainen ja toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Työt tehdään päiväaikaan, ja ne alkavat aamuruuhkien jälkeen noin klo 9. Päällystystyö kestää noin kolme viikkoa. Sade voi hidastaa töitä.
Miksi tie päällystetään uudelleen, vaikka päällyste on vielä hyvässä kunnossa?
ELY-keskus on saanut palautetta, jossa ihmetellään, miksi äskettäin parannettu tie päällystetään uudelleen. Näissä tapauksissa kyse on tien rakentamiseen kuuluvasta toisen päällystekerroksen lisäämisestä tienpintaan. Näin varmistetaan tierakenteen kestävyys.