Linkkimastoa ei tarvitse siirtää pois puukerrostalojen tieltä

0
Kerrostalojen rakentaminen alkaa alueen tästä päästä eli Kasitien puoleisesta reunasta. Arkistokuva: Mika Virtanen.

Laitilan kaupunginvaltuusto myönsi 430 000 euron määrärahan, jolla entisen jätevedenpuhdistamon alue on tarkoitus saattaa rakennuskuntoiseksi tontiksi.

Sisco Oyj on aikeissa rakentaa Erik Sorolaisen tien ja Kasitien kulmauksessa olevalle  alueelle puukerrostaloja. Mikäli suunnitelmat pitävät, rakennushanke käynnistyy ensi vuoden alussa ja se tuo Laitilaan 250 vuokra- ja omistusasuntoa.

Tekninen johtaja Mika Raula luonnehti valtuustossa hankkeen vauhtia hirmuiseksi: Siscon rakentamishalukkuus kävi ilmi keväällä ja jo vuoden loppuun mennessä tontin pitäisi olla rakentamiskunnossa. Sitä ennen on vietävä läpi alueen asemakaavan muutos ja esimerkiksi purettava tontilla olevat vanhan puhdistamon rakennukset sekä muutettava vesihuoltolaitos uusiin tiloihin.

Jonkinlaiseksi kiistakapulaksi uhkasi alkuun muodostua tontilla sijaitseva Laitilan Puhelinosuuskunnan linkkimasto, jonka 800 000 euron siirtokustannuksille ei tuntunut löytyvän maksajaa.
– Kaksi viikkoa sitten neuvotteluissa Siscon kanssa sovittiin, että mastoa ei tarvitsekaan siirtää. Hanke lähtee eteenpäin valtatie 8 suunnasta, kertoi kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.
Ensimmäisessä vaiheessa alueelle rakennetaan kaksi puukerrostaloa, joista toiseen valmistuu 70 vuokra-asuntoa ja toiseen puolestaan 50 omistusasuntoa. Kaikkiaan alueelle on suunniteltu rakennettavan neljä kerrostaloa.

Alueen vastakkaisessa reunassa sijaitsee LPO:n linkkimasto, jota ei pari viikkoa sitten saadun tiedon mukaan tarvitsekaan siirtää. Arkistokuva: Mika Virtanen.

 

Aiheesta lisää huomisessa lehdessä.