Pääkirjoitus: Muista myös työllistäjä

0

Työllisyyskatsaukset ovat olleet ilahduttavaa luettavaa viime kuukausina. Laitilassa työttömyysaste on laskenut laskemistaan kaikilla saroilla. Nuorten, pitkäaikaistyöttömien, miesten ja naisten tilanne on parantunut lähes joka kuukausi.
Pitää muistaa, että työllistyäkseen työttömät työnhakijat tarvitsevat luonnollisesti työllistäjiä. Julkisella puolella työpaikkoja ei riitä kaikille, ja siksi tulee muistaa tukea myös yrittäjiä. Tässä asiassa ollaankin kunnostauduttu: Laitilan kaupunki tarjoaa monia eri palveluja yrittäjille, ja seudulla toimiva Ukipolis kantaa kortensa myös kekoon.
Yritykset eivät kuitenkaan pysy pystyssä saatika kasva pelkällä kaupunkien ja muiden tahojen tuella. Jotta yritykset menestyvät, kasvavat ja voivat siten tarjota lisää työpaikkoja, tulee niillä olla myös asiakkaita. Oman kaupungin kilpailukyvyn edistämiseksi ja paikallisten yritysten tukemiseksi voi jokainen kaupunkilainen tehdä valintoja.
Valitse nettikaupan sijasta kivijalkamyymälä, kata lautaselle paikallisten tuottajien tuotteita ja hanki vaikka joululahjat keskustan kaupoista. Mikäli Laitilankin keskusta halutaan pitää elinvoimaisena ja liiketilat täysinä, tulee siellä toimivissa yrityksissä muistaa myös käydä. Yritykset eivät tee hyväntekeväisyyttä. Liiketoiminnan tulee olla kannattavaa, jotta siitä kukaan hyötyy.
Myös se, että luet tätä lehteä, kertoo sinun tehneen jo hyvän teon. Paikallislehden lukeminen on paikallisuutta ja sen tukemista siinä missä muutkin kulutusvalinnat.

Iidaliisa Pardalin

iidaliisa.pardalin@laitilansanomat.fi