Laitila laskemassa kunnallisveroaan

0

Eilen maanantaina kokoontunut Laitilan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kunnan ensi vuoden tuloveroprosenttia lasketaan 0,25 prosenttiyksiköllä eli 20,5 prosenttiin. Esitystä voi pitää yllättävänä, sillä jo pitkälle suunniteltu ensi vuoden talousarvio on valmisteltu nykyisen eli 20,75 veroprosentin mukaan.
Laitilan talous- ja hallintojohtaja Sirpa Romppainen laskeskelee veronkevennyksen pienentävän kaupungin verotuloja ensi vuonna noin 300 000 euron verran.
Kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen esitys hallitukselle oli, että kunnallisveroprosentti pidetään ennallaan.
Hallituksessa veronkevennystä esitti puheenjohtaja Pekka Kuusisto (kesk) ja sitä kannatti Jarkko Männistö (Laitilan omat). Äänestyksessä kaksikko sai puolelleen Henri Aitakarin (ipu), Pauliina Haijasen (kok), Hanna Lahtosen (sd), Riikka Saarelan (kesk), Anna Setälän (kesk) sekä Matti Viljasen (kesk).
Vastaan äänesti siis vain Pertti Pokki (sd). Hän katsoo, ettei voi hyväksyä veroprosentin laskua tässä taloudellisessa tilanteessa, kun Laitila on tekemässä alijäämäistä tulosta. Pokki jätti päätöksestä pöytäkirjaan eriävän mielipiteen.
Veroprosentin vahvistaa kaupunginvaltuusto. Veronkevennyksestä lienee keskusteltu perusteellisesti valtuustoryhmissä ennen hallituksen istuntoa, joten esitys saanee enemmistön tuen valtuustossa.

 

Tekstiä muutettu (8.11.), jolloin korjattu muutosesityksen kannattajaksi Jarkko Männistö sekä Männistön valtuustoryhmäksi Laitilan omat.