Pähkinäpensaan päiväkodille uudet tilat pikaisesti

0
Sivistysvaliokunta esittää, että sisäilmanongelmien vuoksi evakuoidulle Pähkinäpensaan päiväkodille rakennettaisiin uudet tilat Matikantien ja Eurantien kulmaukseen. Arkistokuva: Solina Saarikoski.

Laitilan sivistysvaliokunta esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Pähkinäpensaan päiväkodin toiminta siirretään kokonaisuudessaan uusiin tiloihin jo ensi syksyn aikana.
Näin pikainen aikataulu tarkoittaa käytännössä sitä, että kaupunki ei ainakaan ensisijaisesti ole rakentamassa omaa päiväkotia, vaan esimerkiksi vuokraa tai hankkii leasing-rahoituksella tiloiltaan muunneltavan elementtipäiväkodin.
– Tavoitteena on saada toimiva päiväkoti, joka ei näytä parakkirakennukselta, vaan päiväkodilta. Emme myöskään ole nyt hakemassa mitään väliaikaisratkaisua, korostaa sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen.

Pähkinäpensaan päiväkoti on kärsinyt kosteus-, home- ja sisäilmaongelmista jo pitkään, ja päiväkotia on viime vuosina korjattu useampaan otteeseen, yhteensä lähes kolmella miljoonalla eurolla.

Sivistysvaliokunta esittää, että Pähkinäpensaan päiväkodin uudisrakennus sijoitetaan Matikantien ja Eurantien kulmauksessa olevalle, noin 1,1 hehtaarin suuruiselle, tontille, jonka kaupunki omistaa. Päiväkoti voidaan sijoittaa kyseiselle tontille poikkeusluvalla.

Yksityiset päiväkodit varanneet tontteja

Sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen kertoo, että useampikin yksityinen päiväkotiyritys on ilmaissut kiinnostuksensa perustaa päiväkoti Laitilaan.

Konkreettistakin on saatu aikaan: neljä eri toimijaa on varannut tontin Jokirinteenpolun varrelta, ja yrityksistä yksi on ilmoittanut hakevansa poikkeuslupaa rakentaakseen varaamalleen tontille päiväkodin.

 

Lisää aiheesta tiistain Laitilan Sanomista