Työttömyys jatkaa laskuaan

0

Marraskuun työttömyysaste Varsinais-Suomessa oli 9,9 prosenttia laskien lokakuusta 0,1 prosenttiyksikköä. Työttömyysaste on ollut laskussa jo pidemmän aikaa. Tiedot ilmenevät ELY-keskuksen Varsinais-Suomen marraskuun työllisyyskatsauksesta.

Vakka-Suomessa työttömyysaste oli 6,0 prosenttia eli maakunnan seutukunnista alhaisin.

Laitilassa työttömiä työnhakijoita oli marraskuun lopussa 194 eli 5 prosenttia työvoimasta. Pyhärannassa vastaavat luvut olivat 57 työtöntä eli 5,7 prosenttia. Varsinais-Suomea tarkastellessa Laitilassa on toiseksi alhaisin työttömyysaste: sen edellä on ainoastaan Paimio, jossa työttömyysaste on 4,6 prosenttia.

Jos lukuja verrataan vuoden takaisiin, on Laitilassa työttömien määrä laskenut 25 prosenttia ja Pyhärannassa 21 prosenttia.

Työllisyyskatsauksessa todetaan, että viime kuukausina jatkunut kehitys on saanut työttömien määrän Varsinais-Suomessa laskemaan pienempiin lukuihin kuin samaan aikaan vuonna 2012.

Matka kymmenen vuoden takaisiin lukuihin on silti vielä pitkä: marraskuun lopussa Varsinais-Suomessa oli 22 500 työtöntä työnhakijaa, kun vuosina 2007–2008 määrä laski joinain kuukausina alle 14 000:nteen.

ELY-keskuksesta arvioidaan, että työttömien määrä tulee nousemaan joulukuussa, kuten yleensä tapahtuu.