Autotehdas vaihtaa toimitusjohtajaa – Ilpo Korhonen lähtee

0

Valmet Automotive vaihtaa toimitusjohtajaa. Nykyinen toimitusjohtaja Ilpo Korhonen (kuvassa) luopuu tehtävästään tänään maanantaina ja jättää yrityksen helmikuun lopussa. Uuden toimitusjohtajan haku on käynnistetty.

Väliaikaisesti Valmet Automotiven emoyhtiön toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa Valmet Automotive -konsernin lakiasiainjohtaja Minna Huhtaniska.

 

Valmet Automotive kertoo tiedotteessaan, että nopeasti kasvaneesta tuotannosta huolimatta yhtiön taloudellinen tulos ei yltänyt tavoitteisiin. Syyksi taloudellisen tuloksen heikkouteen kerrotaan operatiiviset syyt.

– Vaikka vuoden 2017 taloudellinen tulos on pettymys, ovat Uudenkaupungin näkymät valoisat. Tavoitteena vuodelle 2018 on taas uusi tuotantoennätys sekä satojen uusien työntekijöiden palkkaus. Menestyksen vaatimien toimenpiteiden toteuttamisen varmistamiseksi hallitus on katsonut ajankohtaiseksi tehdä muutoksen myös yrityksen johdossa, toteaa Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen.

– Olen ylpeä niistä saavutuksista, jotka olemme yhdessä saavuttaneet vuosikymmenten aikana Valmet Automotivella. Yrityksessä on valtava määrä osaamista, ja minulle on ollut etuoikeus olla mukana rakentamassa tätä menestystarinaa. Toivotan Valmet Automotivelle onnea ja menestystä strategian toteutuksessa ja kasvussa autoteollisuuden kansainväliseksi toimijaksi, jolla on merkittävä rooli koko toimialan muutoksessa kohti sähköistä liikennettä, toteaa tiedotteessa Valmet Automotiven väistyvä toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.