Ennakkoäänestyksen suosio nousi edellisistä vaaleista

0

Presidentinvaalien ennakkoäänestys päättyi tiistaina. Laitilassa äänestettiin ennakkoon laiskemmin kuin muualla Vakka-Suomessa. 28,5 prosenttia laitilalaisista äänioikeutetuista kävi antamassa äänensä ennakkoon. Koko Vakka-Suomessa ennakkoon äänesti 34,8 prosenttia äänestysikäisistä.

Valtakunnallisesti ennakkoäänestyksen suosio kasvoi edellisistä presidentinvaaleista. Koko Suomessa ennakkoon kävi äänestämässä 36,1 prosenttia äänioikeutetuista. Edellisissä presidentinvaaleissa 33,3 prosenttia äänesti ennakkoon.

Trendi näkyi myös Laitilassa. Vuonna 2012 ennakkoon kävi äänestämässä 27,5 prosenttia laitilalaisista. Pyhärannassa ennakkoäänestyksen suosio kasvoi vielä jyrkemmin. Tänä vuonna 33 prosenttia pyhärantalaisista äänesti ennakkoon, vuonna 2012 ennakkoäänestämässä kävi 27,7 prosenttia äänioikeutetuista.

Presidentinvaalien varsinainen vaalipäivä on 28.1. Laitilassa taajamassa asuvat äänestävät Laitilan kaupungintalolla (Keskuskatu 30) ja haja-asutusalueella asuvat Varppeen koulun ruokalassa (Urheilutie 11).

Pyhärannassa on varsinaisena äänestyspäivänä kolme äänestyspaikkaa. Ihoden äänestysalueen asukkaat äänestävät Ihoden koulussa (Ihoden kylätie 27), Reilan äänestysalue äänestää Reilan koulussa (Eemelintie 6) ja Rohdaisten äänestysalue äänestää Rohdaisten koululla (Rantatie 5).

Äänestyspaikat aukeavat koko maassa kello 9 ja menevät kiinni kello 20.