Ennakkoäänestys alkanut verkkaisesti

0

Ensimmäisten päivien jonojen jälkeen presidentinvaalien ennakkoäänestys on alkanut Laitilassa verkkaisesti. 19,7 prosenttia Laitilan äänioikeutetuista oli käynyt äänestämässä maanantaihin puoleen päivään mennessä.

Pyhärannassa äänestämässä oli käynyt 22,9 prosenttia. Koko maassa ennakkoon oli maanantaina puoleen päivään mennessä äänestänyt 25,5 prosenttia.

Laitilassa ennakkoäänestys on ollut hiljaisinta, kun verrataan muihin Vakka-Suomen kuntiin. Kaikissa muissa kunnissa äänestysprosentti oli yli 20 prosentin.

Laitilassa ollaan kuitenkin perinteisesti äänestetty muuta maata vilkkaammin varsinaisena äänestyspäivänä. Vuoden 2012 presidentinvaaleissa 41 prosenttia kävi äänestämässä virallisena vaalipäivänä. Koko maassa varsinaisena vaalipäivänä äänesti 39,5 prosenttia äänioikeutetuista.