Ikäihmisten huijarit aktiivisena: Lounais-Suomen poliisi muistuttaa varovaisuudesta

0
Lounais-Suomen poliisille on alkuviikon aikana tehty kolme rikosilmoitusta iäkkäisiin henkilöihin kohdistuneista huijauksista tai sellaisen yrityksestä. Näiden ilmoitusten lisäksi poliisille on tullut vihjeitä vastaavanlaisista yrityksistä.
Yhteistä tapauksille on, että huijattavaa on ensin lähestytty puhelimitse, jolloin soittaja on esiintynyt joko jonain sukulaisena tai tuttavana, joka on jollain lailla pulassa ja kipeästi käteisen rahan tarpeessa. Soittaja ei kuitenkaan itse pääse noutamaan rahoja, vaan lähettää jonkun muun asialle, näin rahojen luovuttaja ei ihmettele tuntematonta rahojen noutajaa.
Poliisi kehottaa erityiseen tarkkaavaisuuteen vastaavanlaisien rikosten ehkäisemiseksi. Ikääntyneiden läheisten on hyvä olla yhteydessä vanhukseen, ja muistuttaa varovaisuudesta, ja vaikka sopia että jos epäilys herää niin ensimmäiseksi on hyvä olla yhteydessä johonkin luottohenkilöön.
Käynnissä olevasta huijausyrityksestä on myös syytä ilmoittaa viipymättä numeroon 112
Vihjeet ja havainnot voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen:
vihje.turku.lounais-suomi@poliisi.fi.