Jyskeen kasvatti Aleksi Saarela NHL-ryhmään

0
Aleksi Saarela. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto.
Aleksi Saarela. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto.

Jääkiekon nuorten maailmanmestari Aleksi Saarela, 20, sai tällä viikolla uutisia, jota hänen laitilalaiset ja muutkin kannattajansa ovat odottaneet: kutsun NHL:ään. Asiasta kertoi Ilta-Sanomat. Vuonna 2016 maailmanmestaruuden voittanut hyökkääjä on Laitilan Jyskeen kasvatti, ja kuuluisaa Saarelan kiekkosukua.

Saarela pelaa Pohjois-Amerikassa AHL:ssä Charlotte Checkersin riveissä. Ennen rapakon taakse siirtymistään hän pelasi Rauman Lukossa.
Ilta-Sanomien mukaan Carolina Hurricanes julkisti keskiviikkona tiedon Saarelan nostamisesta mukaan NHL-ryhmään.

Saarela aloitti jääkiekon pelaamisen Laitilassa viisivuotiaana.

– Vahvuuteni on ehkä luistelu ja ihan kohtalainen veto, Saarela arvioi pelaamistaan Laitilan Sanomissa vuonna 2011, kun hänet oli valittu Prahassa järjestetyn World Selects -97 -turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Lue lisää 5.1.2018 lehdestä