Kyläkoulujen kiinteistöhuolto teknisen toimen alaisuuteen

0

Laitilan kuuden haja-asutusalueella sijaitsevan alakoulun kiinteistöhuolto siirtyi tämän vuoden alusta sivistystoimelta teknisen toimen alaisuuteen. Tekninen toimi vastaa muistakin kaupungin kiinteistöistä.

Tällä hetkellä kullakin kyläkoululla on erillinen kiinteistöhuolto, ja valiokunnan päätöksen mukaan nykyisiä sopimuksia jatketaan niiltä osin kuin se on mahdollista.

Muutoksen myötä kiinteistöhuoltosopimukset on kuitenkin uusittu ja yhdenmukaistettu niin, että kiinteistöhuollosta vastaavien työt ja vastuut ovat samanlaiset jokaisella koululla. Yksi muutoksista on se, että kiinteistöhuolto ei enää ole vastuussa koulun ovien aukaisusta tai lukitsemisesta iltakäyttäjille. Sama käytäntö on jo voimassa keskustan kouluissa.

Tekninen valiokunta päätti, että kyläkoulujen kiinteistöhuoltosopimukset ovat voimassa vain yhden vuoden ja määräaikaisuutta se perusteli tulevan sote-uudistuksen mukanaan tuomilla kiinteistökannan muutoksilla.