Laitilan kannanotossa puolletaan susien kaatolupia

2

Laitilan kaupunki on ilmaissut huolensa alueen lisääntyneistä susihavainnoista sekä erityisesti susien rohkeista vierailuista talojen pihapiireissä. Kaupungin arvion mukaan ongelma on jo niin paha, että susikantaa on syytä Laitilan alueella harventaa.
Viime vuonna Laitilan Riistanhoitoyhdistyksen alueella tehtiin liki 400 erilaista susihavaintoa. Näistä viitisenkymmentä on todennettu joko näkö- tai jälkihavaintona pihavierailuksi eli susi on liikkunut alle 100 metrin etäisyydellä asuin- tai tuotantoeläinrakennuksista.
Runsaat susihavainnot ovat poikineet Laitilassa yhden karkotusoperaation, jolla hätyyteltiin Padon kylällä useita kertoja lähellä ihmisasumuksia liikkunutta susikaksikkoa kauemmas. Susikarkotus toteutettiin vuodenvaihteessa.
Kaupunginhallituksen kannanotossa toivotaan, että seudun susikantaa harvennetaan ja pyytääkin, että alueelle haetaan susien kaatolupia.
Kannanotossa kaatopyyntöä perustellaan sillä, ettei susien liikkuminen lähellä asutusta ole lajille tyypillistä käyttäytymistä – etenkään, kun yhdenkään pihavierailuja tehneen suden ei tiedetä olleen sairas tai loukkaantunut, vaan seurattujen tai havaittujen susien liikehdintä ja käynti on ollut normaalia.
Erityisesti huolta on aiheuttanut susien toistuvat vierailut ihmisten pihapiireissä keskellä päivää sekä ihmistä pelkäämätön käytös.
Susien säännöllinen liikkuminen lähellä ihmisasutusta on johtanut Laitilassa siihen, että kunta järjestää useille oppilaille koulukyydin niin sanotun susivaaran perusteella.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä

2 KOMMENTIT

  1. Kiitos median ja sosiaalisen median vouhotuksen ja sankarillisen metsästäjien propagandan Laitilassa on siis alettu pelkäämään susia. 2010- luvulla…?
    Hyvä Suomi ja se erityinen luontosuhde..

  2. Kyllä kaikille susille, jotka tulevat alle 500 m asutuista taloista, tulisi antaa heti lupa ampua kun tavataan ilman erillistä hakemista.
    Eli jos tulee liian lähelle saisi kylmästi ampua heti.
    Ei kai susia tarvin niin lähelle odotaa että voi tappaa kirveellä lyöden.

Kommenttien lisääminen on estetty.