Laitilan työllisyystilanne edelleen hyvä

0

Joulukuussa Laitilan työvoimasta 6,1 prosenttia oli työttömänä, mikä on 1,1 prosenttia enemmän kuin marraskuussa. Tämä ei kuitenkaan kerro niinkään työllisyystilanteen heikkenemisestä vaan kuukausikohtaisesta vaihtelusta. Varsinais-Suomen Ely-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan joulukuussa työttömien määrä kasvaa, koska määräaikaiset työsuhteet päättyvät ja oppilaitoksista valmistuneet nuoret tulevat työmarkkinoille.

Tästä syystä työllisyystilannetta kannattaa verrata vuoden takaiseen. Vuonna 2016 Laitilassa oli 120 työtöntä enemmän kuin viime joulukuussa. Työttömyysprosentti oli vuosi sitten 9 prosenttia.
Vakka-Suomi on edelleen maakunnan kärjessä. Seutukunnan työttömyysaste oli joulukuussa 7 prosenttia. Myös työttömien määrä on Vakka-Suomessa vähentynyt vauhdikkaimmin. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien määrä on vähentynyt 29 prosentilla.

Nuorten työttömyys on laskenut Vakka-Suomessa roimasti. Alle 25-vuotiaita oli joulukuussa työttömänä yli puolet vähemmän kuin vuosi sitten. Laitilassakin nuorten työttömyys on vähentynyt. Vuosi sitten 41 alle 25-vuotiasta oli vailla töitä. Viime vuoden joulukuussa nuoria työttömiä oli enää vain 14.

Pyhärannan työllisyysaste on myös parantunut vuoden takaisesta. Työttömänä oli joulukuussa 6,7 prosenttia työvoimasta. Vuosi sitten työttömiä oli 8,8 prosenttia.

Varsinais-Suomen tasollakin joulukuun piikki näkyy työllisyysasteessa. Työttömiä oli 2 400 enemmän kuin marraskuussa. Vuoden takaiseen verrattuna työllisyystilanne on kuitenkin parantunut. Työttömiä on 2,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten.