Liikennemäärät kasvussa Laitilan kohdalla

0
Laitilan valoristeys ei vedä tarpeeksi hyvin kasvaneita liikennemääriä. Kuva: Hanna Hyttinen

Kasitiellä liikennemäärät ovat kasvaneet Laitilan kohdalla molempiin suuntiin, mutta varsinkin etelään eli Turkuun menevä liikenne on lisääntynyt. Vuonna 2014 Turun suuntaan meni noin 6 700 autoa vuorokaudessa, kun taas vuonna 2017 menijöitä oli liki 300 enemmän. Rauman suuntaan liikenne on kasvanut vuodesta 2014 118 autolla. Viime vuonna Rauman suuntaan kulki autoja noin 7 500 auton vuorokaudessa.

Myös kantatie 43:n liikennemäärissä on kasvua. Vuodesta 2014 liikennemäärät ovat kasvaneet 374 autolla vuorokaudessa. Vuonna 2017 kantatietä pitkin Laitilan ohi ajoi liki 8 700 autoa vuorokaudessa. Myös raskaan liikenteen määrä on lisääntynyt Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Kasvu näkyy Kasitietä ylittävissä risteyksissä. Valoristeyksessä jonot ovat lisääntyneet ja Kaukolantien ja Erik Sorolaisen tien risteyksessä odotusajat kasvaneet

– Tämä voi aiheuttaa myös riskinottoa, projektipäällikkö Matti Kiljunen Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta kertoo.

 

Lue lisää 23.1.2018 lehdestä