Nuorisovaaleihin valmistauduttiin Varppeessa

0
Laitilan lukion oppilaskunnan hallitus järjesti keskiviikkona paneelikeskustelun paikallisille poliitikoille. Tilaisuuden juonsi hallituksen puheenjohtaja Erika Lahtonen, jonka kanssa paneelikeskustelua luotsasivat Roosa Elo, Veera-Maria Mattila, Miisa Maikola ja Jasmin Karlund. Kuva: Hanna Hyttinen

Huomenna perjantaina Laitilan Varppeen koulussa järjestetään nuorisovaalit, joissa alle 18-vuotiaat valitsevat presidenttiehdokkaista oman suosikkinsa. Laitilan vaalit ovat osa Nuorisoyhteistyö Allianssin valtakunnallisia vaaleja, joiden tulos julkaistaan ennen virallista äänestyspäivää.

Laitilassa järjestelyistä vastaa lukion oppilaskunnan hallitus, joka järjesti keskiviikkona paneelitilaisuuden. Tilaisuuteen oli kutsuttu paikallisia kuntapoliitikkoja kertomaan oman puolueensa arvoista ja presidenttiehdokkaasta.

Paneelikeskustelun juonsi hallituksen puheenjohtaja Erika Lahtonen. Lahtonen täyttää vasta elokuussa 18, joten hän ei pääse äänestämään varsinaisissa vaaleissa. Lahtosen mielestä hyvä presidentti vaalii maan etuja pitkällä tähtäimellä ja ajaa sellaisia asioita, jotka ovat koko kansakunnalle hyväksi.

– Hyvä presidentti edistää kaikkien ihmisten välistä tasa-arvoa, Lahtonen lisää.

Lue lisää 12.1.2018 lehdestä