Tuunan kenttä suljettiin lämpimän sään vuoksi

0
Viikko sitten perjantaina sään lämpenemisestä ei ollut tietoakaan. Silloin nautittiin pienestä pakkasesta ja auringonpaisteesta. Kuva: Hanna Hyttinen

Plussan puolelle noussut lämpötila katkaisi hyvin alkaneen ulkojääkauden lyhyeen. Tammikuun alkupuolella yleisölle avattu Tuunan kenttä oli ahkerassa käytössä aina keskiviikkoon asti. Sankka lumipyry ja sitä seurannut vesisade yhdistettynä lämpöön nostivat veden jään päälle ja pehmensivät kentän, joka onkin nyt liikunta-alueiden hoitaja Kari Huunosen mukaan suljettu.

– Vuosi vuodelta talviliikuntapaikkojen kunnossapito käy vaikeammaksi, kun ilmasto lämpenee ja tulee isoja sääilmiöitä, Huunonen pohti torstaina.

Kenttä on suljettu toistaiseksi. Seuraavien päivien ilmat näyttävät, päättyikö ulkojääkausi tähän vai saadaanko jää vielä luistelukäyttöön.

– Toivotaan, että pakkasjakso tulisi mahdollisimman pian, ettei jää ehdi sulaa pohjaan asti.

Suurista lämpötilavaihteluista kertoo omaa kieltään sekin, että vasta viikko sitten Tuunan kentän reunalla vaihdettiin luistimia keväisen auringon paistaessa ja pakkasen paukkuessa. Jäällä riitti silloin vilskettä.

 

Lue lisää 26.1.2018 lehdestä