Vakka-Suomen asuntojen hinnat nousevat lähivuosina, ennakoi kiinteistönvälitysketju

0

Laitilassa asuntojen hinnat nousevat rahtusen lähivuosina. Kiinteistömaailman uuteen ennustemalliin pohjautuvan selvityksen mukaan hinnat kipuavat 0,8 prosenttia vuodessa. 

Myös Uudessakaupungissa hintakehityksen arvioidaan olevan plusmerkkistä, 0,6 prosenttia vuodessa. 

Lähes 90 prosenttia suomalaisista asuu kunnissa, joissa asuntojen arvon kehitys on tasainen tai kasvusuuntainen, käy ilmi Kiinteistömaailman ennusteesta. Laitila kuuluu tähän ryhmään. 

Myös Pyhärannassa kehitys on ennusteen mukaan rahtusen myönteisellä puolella. 

Kehityksen taustalla on Kiinteistömaailman mukaan kiihtyvä kaupungistuminen, joka jakaa kunnat entistä selvemmin kasvajiin ja laskijoihin. Pääkaupunkiseutu, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kuopio ja Seinäjoki toimivat alueidensa moottoreina ja muuttoliikkeen imureina. 

 

Kiinteistömaailman ennusteen mukaan asuntojen hinnat ovat laskussa 70 kunnassa. Voimakkaimpia laskijoita ovat Pieksämäki ja Salo. 

– Suomesta löytyy 70 kuntaa, joissa asuntojen hintakehitys on lähivuosina laskeva. Niissä asuu tällä hetkellä reilut puoli miljoonaa suomalaista. Näissä kunnissa on tehtävä tosissaan työtä palveluiden ja työpaikkojen eteen alueellisen houkuttelevuuden säilyttämiseksi, Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Erkki Heikkinen pohtii tiedotteessa.

Kiinteistömaailman mukaan ennusteessa on otettu huomioon tärkeimmät asuntomarkkinoiden trendit, asuntoilmoittelu Etuovi.com:issa, kiinteistönvälittäjien tekemät asuntokaupat, asuntojen myyntiaikojen kehitys, uudisrakentaminen, kuluttajaluottamus, kuntien avainluvut sekä kansantalouden indikaattorit.