Valloittavaa tekemisen riemua!

0

Laitilan alakoulujen yhteisessä Tulevaisuuden taitajat -tapahtumassa lavalle nousi kymmeniä oppilaita näyttämään osaamistaan ja jakamaan innostustaan.
Elämyksellisessä tapahtumassa kuultiin laulua ja soittoa, nautittiin taikurin tempuista, nähtiin upeita voimistelu- ja tanssiesityksiä aina hiphopista lähtien sekä hämmästeltiin sählytaiturointia.
Esityksiä oli miltei jokaisesta Laitilan alakoulusta, ja Kappelimäen koulusta esiintyjiä olisi ollut tulossa niin paljon, että tapahtumaan päässeet jouduttiin karsimaan.
Sykähdyttävää itse esitysten lisäksi oli myös tapahtuman hieno ja yhteisöllinen tunnelma; miten oppilaat kannustivat ja kannattelivat esiintyjiä, joista osa myös luonnollisesti jännitti melkoisesti noin 700 oppilaan edessä esiintymistä.

Tuomaristossa istuivat Tiia Valavuo, Samuel Shipway ja Jukka Vehmas.

Tapahtumassa esityksiä kommentoimassa oli kolmihenkinen tuomaristo. Laitilasta tuomaristossa mukana olivat teatteri-ilmaisun ohjaaja Tiia Valavuo sekä kulttuurisihteeri Jukka Vehmas. Lisäksi vierailevana tuomarina oli Risto Räppääjä -elokuvista tunnettu näyttelijä Samuel Shipway.

Paremmuusjärjestykseen esityksiä ei kuitenkaan asetettu, vaan kunniamaininnat jaettiin rohkeudesta, monipuolisuudesta, yllätysellisyydestä ja omaperäisyydestä.

 

 

Nähdyt esitykset tuomariston kommentteineen:

Jään aikakausi, Sarah Silver, Sara Lähteenmäki ja Vanja Ranne.

1) Jään aikakausi oli Sarah Silverin, Sara Lähteenmäen ja Vanja Ranteen (Suontaan koulu) voimisteluesitys.
Tuomaristolta tuli kehuja muun muassa taitavasta eläytymisestä ja voimistelutaidosta. Lisäksi kiiteltiin, miten hienosti ja koskettavasti esityksessä onnistuttiin kertomaan kokonainen tarina.
– Eläydyitte upeasti ja teitte todella koskettavan esityksen, kiitos, luonnehti tyttöjen esityksestä vaikuttunut Tiia Valavuo.

 

 

 

Senja Raitio

2) Kodjalan koulun Senja Raitio säesti lauluesityksensä itse ukulelella.
Tuomaristo kiinnitti huomiota Senjan taitavaan soittoon ja lauluun, mutta myös esimerkiksi hänen hyvään englannin kielen ääntämykseensä, jonka etenkin tuomariston suomalais-englantilainen jäsen eli Samuel Shipway pani merkille.
– Hyvänen aika, mikä likka siellä on lavalla, huudahti puolestaan esityksen jälkeen Tiia Valavuo ja toivotti Senjan tervetulleeksi Kaivolan kesäteatteriin.

 

 

 

 

 

Eerik Kolehmainen ja Oskar Kolehmainen.

3) Kappelimäen koulun oppilaat Oskar Kolehmainen ja Eerik Kolehmainen soittivat yhdessä pianoa.
Tuomaristo nautti esityksen vauhdista ja varmasta soitosta. Myös saumaton yhteistyö kuului tuomariston arvioiden mukaan esityksestä hyvin.
– Upeaa soittoa isoveljen varmalla johdolla, Jukka Vehmas kiitteli.

 

 

 

 

 

Voimisteluesitys, Nelli Kilpi, Amanda Julkunen, Saara Järvinen ja Nea Karkkonen.

4) Nelli Kilven, Amanda Julkusen, Saara Järvisen ja Nea Karkkosen (Kappelimäen koulu) voimisteluesitys.
Esitystä kiiteltiin energisyydestä ja taitavuudesta sekä visuaalisuudesta.
– Tätä olisi ehdottomasti halunnut nähdä lisääkin, Tiia Valavuo sanoi.

 

 

 

Jasmin Hakala, Aada Kuusisto ja Josefiina Vainio-Kaila.

5) Suontaan koulun Aada Kuusiston, Jasmin Hakalan, ja Josefiina Vainio Kailan lauluesitys.

Tuomaristo kiitteli esitystä rauhallisuudesta ja läsnäolosta. Kiitosta sai myös tyttöjen valitsema Lintu-biisi, jonka muistutettiin olevan kauneutensa lisäksi myös varsin vaikea.
– Hieno esitys, kannattaa ehdottomasti jatkaa lauluharrastusta, kannusti Jukka Vehmas.

 

 

 

 

 

 

Hiphop-esityksessä mukana Alpo Kantonen, Radek Laine, Veeti Lehti, Eeli Tannermaa, Aleksi Valtonen, Jooa Valtonen, Sara Kuusisto, Ronja Karppinen, Peppi-Sofia Leponiemi, Isabella Rantala ja viulistina Ronja Toivonen.

6) Kappelimäen koulun hiphop-esityksessä mukana Alpo Kantonen, Radek Laine, Veeti Lehti, Eeli Tannermaa, Aleksi Valtonen, Jooa Valtonen, Sara Kuusisto, Ronja Karppinen, Peppi-Sofia Leponiemi, Isabella Rantala ja viulistina Ronja Toivonen.
Kiitosta keräsi esimerkiksi esityksen monitaiteellisuus ja kekseliäisyys, kuultiinhan siinä ennen varsinaista hiphop-tanssia viulu-osuus. Lisäksi kehuttiin, että esityksessä oli asennetta, kuten hiphopissa kuuluukin. Tuomaristo tiesi, että vaikeaa on sekä viulun soitto että esityksessä nähdyt tanssikuviot.
– Siistejä juttuja nähtiin ja noi ei oo helppoja, itsekin hiphopia koittanut Samuel Shipway muistutti.

 

 

Power girls -esityksessä Vera-Lotta Wallin, Maria Koskela, Silja Boström, Minea Hippeläinen, Essi Wallin, Aino Hiekka, Oona Paadar ja Tessa Mäkilä.

7) Power girls -voimisteluesityksessä mukana Untamalan koulun Vera-Lotta Wallin, Maria Koskela, Silja Boström, Minea Hippeläinen, Essi Wallin, Aino Hiekka, Oona Paadar ja Tessa Mäkilä. Koreografiasta vastaa Tiiu Mäkilä.
Esityksen koreografiaa kehuttiin, samoin siitä löytynyttä taituruutta, menoa ja meininkiä.
– Tässä oli hienoa poweria, ja kun nimikin on Power girls, niin kyllähän sen pitää näkyäkin, Tiia Valavuo arvioi.

 

 

Fanny Norrgård.

8) Kappelimäen koulun Fanny Norrgårdin lauluesitys.
Fanny sai kiitosta rohkeudestaan nousta lavalle yksin. Esitystä kiiteltiin herkkyydestä ja kauneudesta sekä rauhallisuudesta.
– Olet selvästi hyvin lahjakas ja osaat laulaa upeasti. Saapa nähdä, mitä sinusta vielä tuleekaan, hämmästeli Tiia Valavuo.
Sai tuomaristolta kunniamaininnan rohkeudesta.

 

 

 

 

9) Lumia Reivon, Vivian Ihanmäen ja Nelli Koskisen (Kappelimäen koulu) voimisteluesitys.

Lumia Reivo, Nelli Koskisen ja Vivian Ihanmäen voimisteluesitys.

Tuomaristo ihasteli, miten notkeita tytöt ovat ja miten hienon koreografian he olivat esitykselleen tehneet. He myös kiittelivät, että esityksestä näki, että sitä oli harjoiteltu.
– Ei tätä voi kuin vain ihmetellä ja ihailla, Jukka Vehmas hämmästeli.

 

 

 

 

10) Kappelimäen koulun Elisa Kaurasen lauluesitys.

Elisa Kauranen

Elisan vahva ja kantava ääni sai tuomaristolta suitsutusta, samoin hänen rohkeutensa nousta lavalle yksin esiintymään. Elisa soitti esityksessä myös huilua, mikä herättikin ihastusta.
– Todella kaunis ja hieno esitys, myös läsnäolosi teki vaikutuksen, Tiia Valavuo kiitteli.
Sai tuomaristolta kunniamaininnan monipuolisuudesta.

 

 

 

 

 

 

 

Torvisoittoesityksessä Tuukka Mäkilä, Jeremia Saloma, Johan Uusikartano, Elias Kylä-Heiko, Juuso Heinonen ja Jemina Karlund.

11) Torvisoittoa: Power Rock, esityksessä Untamalan koulun Tuukka Mäkilä, Jeremia Saloma, Johan Uusikartano, Elias Kylä-Heiko, Juuso Heinonen ja Jemina Karlund.
Esitys ihastutti taitavuudellaan ja yllättävyydellään, sillä torvilla harvemmin kuulee soitettavan rockmusiikkia.
– Toivoin ennen tänne Laitilaan tuloa, että kunpa kokisin jotakin, mitä en ole ennen kokenut. Ja nyt se tapahtui, ihasteli Samuel Shipway.
Sai tuomaristolta kunniamaininnan yllätyksellisyydestä.

 

 

 

Niklas Soini

12) Kappelimäen koulun Niklas Soinin taikurishow.
Esitystä kiiteltiin hauskuudesta, rennosta asenteesta ja yleisön huomioimisesta sekä rohkeudesta.
– On hienoa, miten sulla eivät menneet jauhot lainkaan suuhun, vaikka kaikki ei ihan sujunutkaan, kuten piti. Siinä juuri ollaan esiintymisen ytimessä, että jatketaan vaan ja pidetään tilanne hallussa. Aivan mahtavaa, hehkutti Tiia Valavuo.
Sai tuomaristolta kunniamaininnan omaperäisyydestä.

 

 

 

 

Fight for Friends -esityksessä Venla Rintanen, Nuppu Kylä-Puhju, Veera Rintanen, Aamu Airisto ja Minea Järvinen.

13) Fight for Friends -tanssiesitys, jossa mukana Venla Rintanen, Nuppu Kylä-Puhju, Veera Rintanen, Aamu Airisto ja Minea Järvinen Soukaisten koulusta.
– Tässä oli nostettu esiin tärkeä asia eli ystävyys ja se toimi esityksessä todella hyvin, Samuel Shipway aloitti.
Esityksen luovaa koreografiaa kiiteltiin, samoin iloisuutta ja tasapainoisuutta.

 

 

Leeni Tuunan ja Niklas Kilven sählyshow.

14) Niklas Kilven ja Lenni Tuunan (Kappelimäen koulu) sählyshow.
Ihastusta osakseen saivat sekä esityksen energisyys että esiintyjien taitavuus. Lisäksi tuomaristo pani merkille, miten yleisö kannusti esiintyjiä ja palkitsi heidät isoilla aplodeilla.
– Ihan mahtava esitys. Tällainen esitys on osoitus siitä, että teillä täytyy olla hyvät hermot ja paineensietokykyä, arveli Tiia Valavuo.

 

 

 

Rainbow Dance -esiesityksessä mukana Marika Ekroos, Sofia Ekroos, Iida Sulo, Selinda Mäkelä, Eevi Vuorio ja Wenla Valtonen.

15) Rainbow Dance -tanssiesitys, mukana Marika Ekroos, Sofia Ekroos, Iida Sulo, Selinda Mäkelä, Eevi Vuorio ja Wenla Valtonen (Soukaisten koulu).
Esitystä kiiteltiin vauhdikkuudesta ja energisyydestä, jossa jokaisella esiintyjällä on vahva panos. Lavalla tapahtui paljon, mikä piti mielenkiintoa yllä. Myös koreografia sai kiitosta.
– Tämä oli ihanan pirteä esitys, kiitos.

 

 

Tapahtumassa nähtiin 15 esitystä ja kaikkiaan lavalle nousi lähes 60 oppilasta esittelemään erilaisia taitojaan.

HUOM! Poikkeuksellisesti kuvissa olevat eivät välttämättä ole kuvatekstissä nimenmukaisessa järjestyksessä.