Susanna Tapani maalintekijänä pronssipelissä

0

Susanna Tapani lunasti upeasti paikkansa naisleijonien maajoukkueessa venäläisnaisia vastaan Pyeongchangin olympialaisissa. Laitilalaisurheilija palaa kotiin Laitilaan pronssimitalin kanssa.

Tapani laukoi tänään pelatussa pronssipelissä yhden maalin. Lisäksi hän oli syöttäjänä Suomen ensimmäisessä maalissa. Ottelu päättyi Suomen hyväksi luvuin 3-2.

Susanna hehkutti Instagram-tilillään joukkueettaan ennen tämän päivän peliä: Last game with this amazing team tomorrow.

Tapani kertoi ennen kisoja Ylen haastattelussa nauttineensa treeneistä ja peleistä ennen helmikuun kisoja. Olympialaisten jälkeen päätavoite on vuoden 2019 MM-kotikisat. Sen jälkeen kahden lajin naisella – jääkiekkoilijalla ja ringeten pelaajalla, on edessään ratkaisun paikka.

­Hän kertoi Ylelle, että olympia- ja MM-kisojen jälkeen hän ei enää tiedä, jatkuuko ura ylipäänsä ja jos jatkuu, pystyykö hän panostamaan yhä molempiin lajeihinsa.

Susanna Tapani palkittiin tämän vuoden alussa Laitilan Vuoden urheilija 2017 –tunnustuksella.

­”Toimin vetäjänä Jyskeen taitojäällä opastaen eri ikäluokkien pelaajille harjoitteita erilaisilla teemoilla. Täällä Laitilassa on hyvä meininki”, Tapani totesi Laitilan Sanomien haastattelussa.

Olympialaisissa Tapani edusti Suomea naisten jääkiekossa jo toisen. Ensimmäisen kerran hän puki leijonapaidan olympiakaukaloon neljä vuotta sitten Sotshissa.