Suurriistavirka-apua annetaan jatkossakin

0

Yksityinen henkilö haki neljälle sudelle kaatolupaa seitsemän kuntaa kattavalle alueelle. Kyse ei kuitenkaan ole yksittäisen ihmisen hankkeesta, vaan taustalla vaikuttaa kuitenkin 15 seuraa, jotka toimivat kolmen riistanhoitoyhdistyksen alueella. Yksi niistä on Laitilan seudun riistanhoitoyhdistys. Suomen Riistakeskus eväsi hakemuksen helmikuun alussa.

Kielteiset päätökset susien kaatolupa-hakemuksiin ovat herättäneet vastalauseita riistanhoitoyhdistyksissä ympäri Suomea. Eräs riistanhoitoyhdistys on ilmoittanut lopettavansa suurriistavirka-avun (SRVA) antamisen poliisille vastalauseena kielteisille kaatolupapäätöksille.

Kielteisen päätöksen jälkeen Laitilan seudun riistanhoitoyhdistyskin ilmoitti Riistakeskukselle, ettei se aio osallistua tämänvuotiseen ilveslaskentaan vastalauseena. SRVA-toimintaa jatketaan kielteisestä päätöksestä huolimatta.

– Ei ole meidän intresseissä, että eläimet juoksevat kolarissa vahingoittuneina metsissä. Se ei sovi meidän etiikkaan. Eläimen, joka on sairas tai vahingoittunut, on päästävä pois täältä, Laitilan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Miika Yli-Karro huomauttaa.

Tavallisimpia SRVA-tehtäviä ovat kolareissa loukkaantuneiden hirvieläinten, suurpetojen ja villisikojen jäljestäminen sekä suurpetojen karkotukset taajaan asutulta alueelta.