Pyhärannan talous kääntyi plussalle

0

Pyhärannan kunnan talouden ennustettiin menevän reilusti pakkasen puolelle vuonna 2017. Talousarviossa ennustettiin noin 470 000 euron alijäämää, mutta kunnassa tehtyjen omaisuuden realisointien ja muiden toimien avulla tulos saatiin käännettyä lähes saman verran plussan puolelle eli noin 445 000 euroa ylijäämäiseksi.

Vuosi sitten kunnan tulos jäi yli 800 000 euroa alijäämäiseksi. Vuoden 2017 tulos olikin hieman alle 1,3 miljoonaa euroa parempi kuin vuonna 2016.

– Kokonaisuudessaan Pyhärannan vuosi oli erittäin hyvä suhteessa odotusarvoon. Onnistuimme ajamaan sisään uuden johtamisjärjestelmän ja tekemään merkittävästi talouteen vaikuttaneita päätöksiä, joiden avulla moni osa-alue saatiin aiempaa selvästi paremmalle tolalle, kunnanjohtaja Matti Muukkonen kommentoi.