Video: Laitilan oma olympiamitalisti – kotikaupunki hurrasi Susanna Tapanin saavutukselle

0

Laitilan oma olympiamitalisti Susanna Tapani nousi torstaina Finnlamex-hallin lavalle satapäisen koululaisjoukon hurrattavaksi. Puheita, halauksia, onnitteluja ja lauluja riitti lämminhenkisessä tilaisuudessa.
Paljon parempaa esikuvaa kaupungin nuorisolla tuskin voi olla. Kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen kuvailee urheilijaa valoisaksi ja aktiiviseksi roolimalliksi.
24-vuotias Tapani on erittäin menestynyt sekä ringette- että jääkiekkourallaan. Tuorein saavutus on pronssimitali Suomen naisten jääkiekkojoukkueessa Pyeongchangin olympialaisista.
Aikaisemmin tällä kaudella Tapani on jo voittanut ringeten maailmanmestaruuden Suomen joukkueessa.
Pyeongchangissa Tapani pelasi ykkösketjun laitahyökkääjänä. Pronssiottelussa hän teki maalin venäläisten olympiaurheilijoiden verkkoon. Suomi voitti mitalipelissä OAR:n niukasti 3–2.

 

 

Tunteikkaassa kotikaupungin juhlassa Tapanin olympiamatkaa muisteltiin videolla ja Kappelimäen koulun oppilaat haastattelivat mitalistia olympiakokemuksesta. Onnittelut Laitilan urheilulähettiläälle toivat muun muassa kunnanvaltuuston Tanja Raisto-Elo ja nuorisovaltuuston Erika Lahtonen.
– Juhli sydämesi kyllyydestä, olet olympiamitalisti!
Tilaisuudessa kajahti myös Paljon onnea vaan -laulu, sillä olympiamitalisti juhlistaa perjantaina syntymäpäiväänsä. Tapani syntyi vuonna 1993 Laitilassa.

 

Susanna Tapanin juhlahumu Laitilassa jatkuu vielä myöhemmin iltapäivällä. Kello 17 alkava tilaisuus on kaikille avoin torilla tavataan -hengessä. Susanna Tapani jakaa nimikirjoituksia ja vastaanottaa Laitilan kaupungin muistamiset.

 

Fakta
Susanna Tapani
Syntynyt: 2.3.1993.
Asuinpaikka: Laitila.
Seurat: Jääkiekossa Rauman Lukko, ringetessä raisiolainen RNK Flyers.
Jääkiekkosaavutuksia: Edustanut Suomea kaksi kertaa olympiakisoissa ja saavuttanut yhden pronssin (2018). MM-kisoissa pelannut viisi kertaa ja saavuttanut kolme pronssia (2011, 2015 ja 2017).
Ringettesaavutuksia: Kolme MM-kultaa (2010, 2016, 2017).