Vappusimalle Poukan talolle

0
Poukan talon vappusimassa voi tänä vuonna maistaa sitruunan lisäksi myös mustaherukkaa ja mansikkaa. Lea Koskinen pullotti simaa keskiviikkona. Kuva: Pirkko Varjo

Lea Koskinen ravistelee Kattesen kiven lakkia talven pölyistä. Ainutlaatuinen päähine vedetään kateuskiven lämmittimeksi vapunpäivänä kello 13, nyt neljättä kertaa.

– Yhdestä lehdestä soitettiin kerran, kun siellä tiedettiin, että Laitilassakin lakitetaan jotain. Toimittaja kysyi, että muistuttaako se lakki ylioppilaslakkia. Minä sanoin, että ei se kauheasti muistuta, Koskinen puhelee.

Poukan talon vappuvalmistelut alkoivat muutama päivä aikaisemmin, kun Koskinen laittoi simaa. 25 litraa vappujuomaa on parhaillaan kylmässä tekeytymässä. Tällä kertaa simassa on sitruunaa, mustaa viinimarjaa ja mansikkaa.

– Simaa voi tehdä mistä vain. Kun omat lapseni olivat pieniä, tytär oli allerginen sitrushedelmille. Silloin tein simaa muun muassa raparperista.

Vapunpäivänä Koskinen avaa Poukan talon ovet kymmeneltä ja toivottaa kaikki tervetulleiksi. Tarjolla on simaa ja itse leivottuja kaurakeksejä. Vapun virallinen osuus Poukan talolla alkaa kello 13., kun fantasiamyssy vedetään Kattesen kiven päälle. Samalla paljastetaan Laitilan kuuluisimman kaulahuivin eli särpin nykyinen pituus.

 

Lue lisää 27.4.2018 lehdestä