Antti Saarela solmi Lukon kanssa vuoden sopimuksen

0

Rauman Lukko ja Antti Saarela ovat tehneet vuoden sopimuksen. Näin ollen 16-vuotias laitilalaislähtöinen hyökkääjä pysyy sinikeltaisissa myös kaudella 2018–19.
– On äärettömän tärkeää, että me pystymme pitämään Antin kaltaisen seuran oman huipputalentin. Antti on yksi oman ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista ja hänellä olisi ollut ottajia varmasti muuallakin. Hän halusi jäädä Lukkoon, jossa hänellä on hyvät mahdollisuudet jatkaa kehitystään, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertoo.

– Antilla on kaikki ominaisuudet kunnossa. Nyt on tärkeää, että annamme hänelle aikaa ja keskitymme hänen kanssaan kärsivällisesti siihen arjen työskentelyyn. Mennään pitkäjänteisesti eteenpäin, ja haetaan ehjiä päiviä, ehjiä viikkoja ja ehjiä kuukausia.
16-vuotias Saarela pääsi viime kaudella aistimaan Liiga-tunnelmaa. Hän puki sinikeltaisen liigapaidan päälleen lokakuussa, kun Lukko kohtasi kotonaan Ilveksen. Peliminuutteja Saarelalle ei tuolloin vielä kertynyt.

– Hienoa jatkaa Raumalla ja Lukon paidassa. Täällä on hyvä meininki ja kaikki tuntevat toisensa. Se tekee olon kotoisaksi. Seurassa valmennus ja kaikki muu toiminta on laadukasta, joten täällä pystyn varmasti menemään pelaajana eteenpäin, Saarela sanoo.
Vasemmalta laukova 179-senttinen ja 80-kiloinen hyökkääjä pelasi viime kaudella pääsääntöisesti Lukon A-nuorissa. Pelaamassaan 25 ottelussa hän viimeisteli tehopisteet 6+9=15. Otteluita B-nuorten SM-sarjassa kertyi viisi, joissa Saarela iski kaksi maalia ja teki esityön neljään osumaan. Alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa hän esiintyi menneellä kaudella yhteensä 21 ottelussa ja kirjautti niissä yhteistehot 8+10=18.
– Henkilökohtaisesti tavoite ensi kaudelle on saada pelattua ehjä kausi. Viime sesonki oli kovin rikkonainen erilaisten vaivojen takia. Liiga-tavoitteet tulevat varmasti vastaan, kun arki on kunnossa ja teen kovasti töitä, Saarela toteaa.

Pekka Virta kertoo, että Saarela harjoittelee kesän liigajoukkueen mukana, jonka jälkeen katsotaan missä nuori hyökkääjä kautensa aloittaa.
– Totta kai hänet on hyvä saada mahdollisimman nopeasti mahdollisimman koviin haasteisiin. Se kehittää pelaajaa parhaiten. Ensisijaisen tärkeää on kuitenkin muistaa, että tavat ovat tavoitteita tärkeämpiä. Tavoitteita täytyy olla, mutta tässä kohtaa pitää keskittymisen olla siinä jokapäiväisessä tekemisessä. Kun tavat ovat oikeat, myös tavoitteet tulevat sitä kautta vastaan, Virta muistuttaa.