Ennätykset uusiksi: työttömyys laski jälleen

0

Noin kuukausi sitten Laitilan Sanomat kertoi Laitilan työttömyysasteen madaltuneen ennätyslukemiin – ja sama on tapahtunut taas. Työvoimasta työttömiä on enää 4,5 prosenttia. Varsinais-Suomessa tilanne on vieläkin parempi ainoastaan Paimiossa, jossa vastaava luku on 3,9 prosenttia. Tiedot tulevat ilmi Varsinais-Suomen ELY-keskuksen huhtikuun työllisyyskatsauksesta.

Laitilassa oli huhtikuun lopussa 174 työtöntä, joista 92 on miehiä ja 82 naisia. Alle 20-vuotiaita työttömiä ei ole lainkaan. Alle 25-vuotiaita työttömiä on 10, ja yli 50-vuotiaita 90.

Seutukunnista Vakka-Suomen työttömyysaste on koko maan kolmanneksi pienin, 5,6 prosenttia. Erityisesti nuorten työttömyyden vähenemisen nopeus on Vakka-Suomessa ollut omaa luokkaansa. Vuodessa nuorten työttömyys on vähentynyt 33 prosenttia ja kahdessa vuodessa 61 prosenttia, kun muilla seuduilla tahti on ollut vajaan 15 prosentin luokkaa.

Pyhärannassa työttömyysprosentti laski lähes prosenttiyksikön 5,4 prosenttiin. Kunnassa oli huhtikuun lopussa työttömiä työnhakijoita 51. Heistä 32 on miehiä ja 19 naisia. Alle 25-vuotiaita työttömiä ei ole lainkaan. 30 työtöntä on yli 50-vuotiaita.