Mikael Vuorion aisapariksi Petri Vehanen

0

Petri Vehasella oli tiukka paikka Rauman Lukon maalilla tässä arkistokuvassa vuodelta 2013. Mukana myös TPS:n Ville Vahalahti (28) ja Lukon Otto Honkaheimo (44 ). Kuva: Jane Iltanen, TS.

Maailmanmestarimaalivahti Petri Vehanen jatkaa uraansa jääkiekon parissa Raumalla. Vehanen liittyy yhden vuoden sopimuksella Lukon maalivahtivalmennustiimiin laitilalaisen Mikael Vuorion aisapariksi.
– Ajatus on kypsynyt jo jonkin aikaa. Puhumme ja ajattelemme pelistä “Mikun” kanssa samalla tavalla, joten tämä oli minulle luonnollinen vaihtoehto, Vehanen kertoo.

Mikael Vuorio on tyytyväinen saadessaan tutun miehen rinnalleen maalivahtivalmennukseen.
– “Pete” on varmasti yksi parhaista Euroopassa viimeisen kymmenen vuoden aikana pelanneista maalivahdeista, joten se kokemus mitä hän pystyy tuomaan mukanaan on valtava. Pelin ymmärrys fyysisesti, henkisesti ja pelillisesti on ihan omaa luokkaansa, Vuorio kehuu.

Mikael Vuorio kertoo Vehasen roolin olevan erityisesti juniorien kehittämisessä.
– C-ikäisistä aina A-junnuihin asti on se polku, jolla me haluamme omia juniorimaalivahtejamme kehittää. Näistä toivomme mahdollisimman monen olevan potentiaalinen liiga-torjujakin jonain päivänä, Vuorio kuvaa.
– Tavoitteenamme on luoda Rauman Lukkoon sellainen ilmapiiri ja tekemisen kulttuuri, että nuoret pelaajat haluavat tulla tänne kehittymään ja ottamaan urallaan sen seuraavan ison askeleen esimerkiksi maajoukkueisiin tai maailman muihin kaukaloihin.
– Sitä tavoitetta kohti tulemme jatkossa tekemään hartiavoimin töitä, miehet lupaavat kuin yhdestä suusta.