Rotista ongelmia Laitilan keskustassa

0

Laitilan keskustan alueelta on viime aikoina tullut kaupungin ympäristöpäällikkö Pekka Simulalle ilmoituksia rottahavainnoista. Ilmiö ei ole ainutlaatuinen, sillä ilmoituksia niistä on tullut aika ajoin ennenkin. Nyt kaupunki päätti laittaa nettisivuilleen ohjeistuksen rottien torjumisesta, jotta ongelma ei pääse laajenemaan.
– Rottia tulee torjua, sillä ne aiheuttavat vahinkoa saastuttamalla elintarvikkeita. Rotat levittävät myös tarttuvia tauteja ja tuhoavat rakenteita ja laitteita jyrsimällä, tiedotteessa painotetaan.
Ympäristösihteeri Pekka Simula kertoo, että kaupunki on yksityisiltä tulleiden ilmoitusten jälkeen tarkastanut myös omat kiinteistönsä, kuten monitoimihallin ja uimahallin. Niissä ei havaittu ongelmia.
Simula korostaa, että jätteiden poistaminen ympäristöstä ja pihoilta on rottien torjunnassa tärkeintä.

Lue lisää 1.6.2018 lehdestä