Susanna Tapanille urheilija-apuraha

0
Olympialaiste pronssijuhlissa Susannan kynsissä oli olympiarenkaat ja Suomen lippu. Kuva: Hanna Hyttinen

Urheiluministeri Sampo Terho on myöntänyt 105 talvilajien urheilijalle yhteensä 914 000 euroa verottomina urheilija-apurahoina. 10 000 euron apurahan saajien joukossa on laitilalainen jääkiekkoilija ja ringettepelaaja Susanna Tapani.
Suuren urheilija-apurahan, 20 000 euroa, saa kahdeksan urheilijaa, 10 000 euron apurahan saa 43 ja 6 000 euron apurahan 54 urheilijaa.
Urheilija-apurahat ovat harkinnanvaraisia

. Apurahaa myönnettäessä huomioidaan urheilijan kansainväliset näytöt sekä huomioidaan urheilijan tulos- ja menestyskehitys suhteessa lajin kansainväliseen tasoon ja kehitykseen. Esityksen valmennus- ja harjoitteluapurahan saajista tekee Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö.
– Pronssia olympialaisissa saavuttaneet Suomen jääkiekkonaiset nousevat kaikki nyt 10 000 euron apurahalle. Ensi vuonna Suomessa järjestettävät naisten jääkiekon MM-kisat ovat seuraava merkittävä askel joukkueen valmistautuessa Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisiin, kertoo urheiluministeri Sampo Terho.
Apurahan tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaista harjoittelua ja valmentautumista varten. Verovapaat urheilija-apurahat myönnetään Veikkauksen tuotosta.