Pyhärannan maastopalon sammutustyöt jatkuvat jopa viikonlopun yli

0
Savupatsas näkyy Pyhämaan Kettelin rantaan asti. Kuva: Erkki Railio

Pyhärannassa eilen iltapäivällä syttynyt maastopalo on torstaina iltapäivällä saadun tiedon mukaan levinnyt 100 hehtaarin alueelle. Palo ei torstaina iltapäivällä ollut vieläkään hallinnassa ja sen sammutustöiden uskotaan kestävän jopa viikonlopun yli.

Sammutusta ovat vaikeuttaneet rutikuiva maasto, vaikeat kulkuyhteydet palopaikoille ja tuuli. Pyhärannassa on sammutustöissä satoja palomiehiä. Heistä on pitämässä huolta suuri joukko vapaaehtoisia. Kylätalo Maininkiin on perustettu hätämuonitusyksikkö, joka järjestää ruokahuollon äärimmäisissä olosuhteissa työskenteleville palomiehille.

– Työ ja olosuhteet ovat todella kovat. Lämpöaltistus ja fyysinen rasitus tekevät työstä vaikeaa. Toivottavasti jaksetaan, ja pakko on jaksaa, päivystävä palomestari Juha Virto toteaa.

Kaikkiaan on evakoitu noin 30 ihmistä palon ja savun uhan alta. Evakoinnit on tehty ennaltaehkäisevästi. Tiettävästi yhtään asuinrakennusta ei ollut torstai-iltapäivään mennessä palanut.

Pyhärannan terveysasema on avattu. Sieltä on saatavilla kriisiapua. Virka-aikana terveysasemalla palvelevat kunnan työntekijät ja virka-ajan ulkopuolella SPR.

 

Lue lisää 20.7.2018 lehdestä