MTK: Haaste yhteisiin karkearehutalkoisiin

0
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK haastaa kaikki alan toimijat liittymään karkearehutalkoisiin.
– Kuivuus koettelee ankarasti Suomen maataloutta ja sadot jäävät paikoin selvästi alle puoleen normaalista. Huoli tuotannon jatkumisesta on kaikilla alan toimijoilla yhteinen, onpa kyse maatiloista, tarvikekaupasta tai elintarviketeollisuudesta, MTK tiedottaa.
MTK:n mukaan kysymys on myös huoltovarmuudesta.
– Osuuskunnat ovat jo kannustaneet kolmannen rehusadon korjuuseen, mutta koska alueelliset erot ovat suuret, tarvitaan vielä yhteisiä toimia pitkistä kuljetusmatkoista johtuvien ongelmien selättämiseksi.
MTK, Lantmännen Agro, Hankkija, Valio, Atria Tuottajat ja HKScan ovt sitoutuneet yhteisiin toimiiin ja kannustavat kaikkia muitakin liittymään mukaan talkoisiin, jotta tuotanto ei kaatuisi rehunpuutteeseen.