Keskiviikkona vietetään liikennekuolematonta päivää

0
Liikenne kasvaa Kasitiellä. Kuva: Hanna Hyttinen

Varsinais-Suomen tai Satakunnan tieliikenteessä tapahtuu kuolemaan johtava onnettomuus keskimäärin vähintään joka toinen viikko. Loukkaantumiseen johtavia onnettomuuksia tapahtuu päivittäin kahdesta kolmeen.

Euroopan laajuisesti tilastoja tutkittaessa voidaan perustellusti todeta, että meillä on ongelma. Euroopan Unionin alueella liikenteessä kuolee 25 000 ihmistä vuodessa, mikä tarkoittaa noin 70 päivässä.
Euroopan liikennepoliisiverkosto TISPOL järjestää vuosittain operaation Project EDWARD, joka tulee sanoista European Day Without A Road Death. Kyseisellä nimellä tapahtuva valistus- ja valvontakampanja tähtää nimensä mukaisesti liikennekuolemattomaan päivään Euroopassa.
Päivä, jolloin tuohon tavoitteiseen tänä vuonna pyritään, on keskiviikkona 19. syyskuuta.
Lounais-Suomen poliisi toteuttaa liikennekuolematonta päivää valvomalla liikennettä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.