Poliisi tavoitti motocrosspyörällä karkuun paenneen nuorukaisen Uudessakaupungissa

0

Poliisipartio ajoi tunnuksellisella poliisiautolla Uudessakaupungissa Vakka-Suomenkadulla maanantaina päivällä. Partiota vastaan tuli Laivanrakentajantien suunnasta kilvetön motocrosspyörä, joka kääntyi Ketunkalliontielle.
Motocrosspyörä lähti voimakkaasti kiihdyttämään kohti Mältintien risteystä etupyörä ylös nostettuna. Motocrosspyörä ohitti etupyörä ylös nostettuna suojatien ja Supipolun risteyksen.
Partio kytki hälytysvalot, -äänet ja pysäytysvalon päälle. 40 km/h -nopeusrajoitusalueella Ketunkalliontiellä partioauton nopeus oli 100 kilometriä tunnissa. Motocrosspyörän ja partioauton välinen etäisyys pysyi samana.
Liikenne oli tapahtuma-aikaan vilkasta. Paikalla on useita suojateitä sekä risteäviä teitä.
Ketunkalliontieltä Mältintien risteykseen tultaessa on pakollinen pysähtyminen osoitettu liikennemerkein. Risteyksessä oli suojatien luona pysähdyksissä auto, jonka motocrosspyöräilijä vastaantulevien kaistaa käyttäen ohitti pysähtymättä.
Motocrosspyöräilijä kääntyi oikealle Mältintielle ja kiihdytti voimakkaasti Laivanrakentajantien suuntaan. Ketunkalliontien ja Mältintien risteyksessä oli vilkas liikenne ja useampia autoja.
Mältintiellä ennen Laivanrakentajantien risteystä motocrosspyörä ajoi ajoradan vasemmalla puolella kulkevalle pyörätiellä ja sitä pitkin alikulkutunnelista Laivanrakentajantien ali.
Tämän jälkeen motocrosspyöräilijä ajoi oikealle takaisin ajoradalle. Mältintieltä Levysepänkadun risteykseen tultaessa on pakollinen pysähtyminen osoitettu liikennemerkein.
Motocrosspyöräilijä ylitti Levysepänkadun pysähtymättä, ajamalla suojatien yli. Motocrosspyöräilijä ohitti henkilöauton oikealta puolelta ja jatkoi suoraan kohti Pajalan pienteollisuusaluetta voimakkaasti kiihdyttäen.
Motocrosspyöräilijä kääntyi oikealle Autonrakentajantielle, jota hän jatkoi voimakkaasti kiihdyttäen. Motocrosspyörä kääntyi vasemmalle Pienteollisuustielle.
Motocrosspyöräilijä jatkoi ajamalla Santtiontien yli Muottitielle, jonka se kiersi ja palasi takaisin Santtiontielle. Motocrosspyörä kääntyi vasemmalle Santtiontielle, jatkoi voimakkaasti kiihdyttäen matkaa Raumantien risteykseen, jossa kääntyi oikealle Raumantielle kohti keskustaa.
Toinen poliisipartio tuli Vakka-Suomenkatua pitkin kohti Laivanrakentajantietä ja havaitsi Raumantieltä kohti tulevan motocrosspyöräilijän. Motocrosspyörä kääntyi oikealle Laivanrakentajantielle kohti satamaa.
Poliisipartio lähti motocrosspyörän perään. Partioauton nopeus näytti Laivanrakentajantiellä 130km/h. Laivanrakentajantiellä on 50km/h nopeusrajoitus osoitettu liikennemerkein.
Tullessa Hiuntien risteykseen motocrosspyöräilijä kääntyi oikealle Hiuntielle. Kääntyessä motocrosspyörä kulki sivuluisussa ja kuljettaja oli menettää ajoneuvonsa hallinnan. Poliisipartio seurasi motocrosspyöräilijää Hiuntiellä, jossa samaan suuntaan kulkevalla pyörätiellä oli suuri joukko pieniä lapsia kävelemässä.
Motocrosspyöräiljä jatkoi Hiuntietä pitkin ja Hiuntiellä se ajoi ajoradan oikealle puolelle nurmialueen yli jatkaen Hiuntien suuntaista pyörätietä pitkin. Motocrosspyöräilijä jatkoi pyörätietä kääntyen pyörätielle oikealle Ankkakujan suuntaan.
Koko takaa-ajon ajan motocrosspyörä käytti erittäin vaarallista ajonopeutta. Ajoneuvoja oli vastaantulevana sekä samaan suuntaan menevinä. Liikenne oli vilkasta, kevyttä liikennettä oli paljon ja ajoreitillä oli useampia suojateitä.
Noin 15 minuutin kuluttua poliisin menetettyä motocrosspyörän näkyvistään, hätäkeskukseen ilmoitettiin motocrosspyörän menneen Ankkakuja 5 pihalle. Poliisi otti paikalta kiinni kaksi henkilöä ja vapautti heidät kuulusteluiden jälkeen. Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, ajoneuvorikkomuksena, niskoitteluna poliisia vastaan ja ajoneuvorikkomuksena.

Lue lisää 7.9.2018 lehdestä