Laitilan Leivällä tarve 20 uudelle tekijälle

0

Tuotantopäällikkö Inga Heinonen seuraa, kun Liisa Nikula ottaa valmiita leivonnaisia ulos paistouunista.

L aitilan Leivällä on erikoinen murhe aikana, jolloin valtakunnan työttömyysprosentti on vähän vaille yhdeksän tuoreimman työllisyyskatsauksen mukaan.
Yritys ei nimittäin pysty panostamaan täysillä valmistukseen, kun ammattitaitoista työvoimaa ei ole tarjolla riittävästi.
Tarve on kahdellekymmenelle työntekijälle.
–  Se rajoittaa kasvua, kun ei saada tehtyä tarpeeksi tavaraa, henkilöstöstä vastaava tuotantopäällikkö Inga Heinonen harmittelee.
Kysyntää olisi, mutta emme pysty panostamaan tarpeeksi, kun töissä ei ole tarpeeksi ihmisiä. Vapailta markkinoilta väkeä ei yksinkertaisesti saa, hän tiivistää.

HEINOSEN MUKAAN apua on onneksi kuitenkin näkyvissä, kiitos yhdessä Länsirannikon Koulutus Oy Winnovan, sekä Varsinais-Suomen Ely- ja te-keskusten kanssa aloitetun työttömien uudelleenkoulutusprojektin.
–  On upea asia, että te-toimisto tarttui kiinni tällaiseen mahdollisuuteen. Meille kysymys on enemmän kuin tervetulleesta projektista, Heinonen sanoo.

 

”Kysyntää olisi, mutta emme pysty panostamaan tarpeeksi, kun töissä ei ole tarpeeksi ihmisiä.”
Inga Heinonen, tuotantopäällikkö Laitilan Leipä

 

OSA KOULUTUKSESTA järjestetään Inga Heinosen mukaan Winnovan Rauman yksikön opetuskeittiössä, osa Laitilan Leivän omissa tiloissa.
–  Toiveissa on, että pääsisimme aloittamaan heti vuodenvaihteen jälkeen ja varsinainen koulutus kestää sitten kolmesta neljään kuukautta. Meidän kannaltamme on ensiarvoisen tärkeä, että osa koulutuksesta järjestetään Laitilassa. Siten ihmiset näkevät, mitä työltä odotetaan ja millaista täällä on työskennellä.
–  Oikeassa ympäristössä alalle haluavat näkevät, miten koko kierto menee raaka-aineen tulosta varastosta leipomoon aina siihen asti, kun valmis tuote lähtee ulos. Opiskelu on varmasti mielekkäämpääkin, kun sen voi toteuttaa oikeiden töiden merkeissä, näkee Heinonen.

REILUT PARIKYMMENTÄ vuotta itse Laitilan Leivän palveluksessa ollut Inga Heinonen korostaa, että yksikään yritys ei toimi ilman osaavaa ja työlleen omistautunutta henkilökuntaa.
–  Porukka tekee firman, yrittäjä ei koskaan pysty tekemään sitä yksin. Olen erittäin kiitollinen siitä, että meillä väki on aidosti yhteisen päämäärän takana, hän korostaa.
Laitilan Leipä työllistää tällä hetkellä reilut 40 ihmistä. Yhtiön vanhoissa toimitiloissa Laitilan Untamalassa painopiste on laktoosittomilla tuotteilla ja uusissa tiloissa kaupungin keskustassa panostetaan puolestaan gluteenittomiin tuotteisiin.

 

Laitilan ja Vakka-Suomen työllisyystilanne

  • Laitilassa työttömyysprosentti oli syyskuussa 3,7 prosenttia.
  • Laitilan työttömyysprosentti on ollut jo pitkään Varsinais-Suomen ja koko Suomen alhaisimpia.
  • Myös koko Vakka-Suomessa työllisyys­tilanne on poikkeuksellisen hyvä.
  • Alueen työttömyysprosentti oli syyskuussa 5,3.

 

Kaija Lätt levittää suklaata gluteenittomien vuokaleivonnaisten päälle.

Teksti ja kuvat: Asko Tanhuanpää.

 

Rekryexpo-liitteessä iso paketti työllistäviä yrityksiä Laitilasta ja muualta Varsinais-Suomesta, henkilötarinoita työnäkökulmalla ja Rekryexpon messuohjelma.

Rekryexpossa 21. marraskuuta Turun messukeskuksessa haetaan jälleen tuhansia tekijöitä erilaisiin työtehtäviin. Tapahtuma on kohtaamispaikka työnhakijoiden ja työnantajien välillä. Rekryexpo järjestetään yhteistyössä Turun Messukeskuksen, Laitilan Sanomien ja muiden TS Yhtymän medioiden kanssa.