Perustoimeentulotuen saajia vähiten Pyhärannassa

0
Kuva: Maria Suomi

Perustoimeentulotuen käytössä on suuret alueelliset ja kuntien väliset erot. Vuonna 2017 perustoimeentulotuen saajia oli eniten Kotkassa, jossa tukea sai vuoden aikana 12,6 prosenttia asukkaista. Seuraavaksi eniten saajia oli Vantaalla (12,2 prosenttia), Kemissä (11,6 prosenttia), Tampereella (10,9 prosenttia) ja Helsingissä (10,8 prosenttia). Vähiten tuen saajia oli Manner-Suomen kunnista Pyhärannassa (1,7 %).
– Alueelliset erot johtuvat ennen kaikkea eroista työttömyydessä ja asumiskustannuksissa. Pääkaupunkiseudulla elinkustannukset ovat muuta maata korkeammat, mikä lisää toimeentulotuen tarvetta, sanoo johtava tutkija Minna Ylikännö Kelasta.
– Suuri osa toimeentulotuen saajista on nuoria, joten myös väestörakenne voi osaltaan vaikuttaa toimeentulotuen tarpeeseen.
Kela maksoi perustoimeentulotukea vuonna 2017 yhteensä 722 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 perusosan määrä oli yksin asuvalle 487,89 euroa kuukaudessa.