Nainen punnitsee kädessään tärkeitä papereita. Pohtii, missä hän säilyttäisi niitä. Muistaa sitten, että vanhassa arkussa on lokero, johon paperit sopisivat. Hän avaa luukun ja laittaa piirustusvihkonsa, vuodelta 1887 olevan koulutodistuksensa sekä Laitilan Raittiusseuran jäsenkirjansa talteen. Hetken mietittyään hän viikkaa piilolokeroon myös pari pellavaliinaa sekä piirustusvihkonsa ja sulkee lokeron.
Vuonna 2018, 131 vuotta sen jälkeen kun laitilalainen Kustaava Palmunen on saanut koulutodistuksen käteensä, hyvinkääläinen pariskunta etsii kotiinsa sopivaa vanhaa arkkua. Oikea arkku löytyy tori.fi:stä ja se haetaan Loppelta.
– Seuraavana päivänä aloin imuroida arkkua ja huomasin, että sen yksi seinä heiluu. Löysin lokeron, jossa nämä paperit olivat, kertoo löydön tehnyt Essi Tapaninen.

 

Lue lisää 28.12.2018 lehdestä