Vanhusneuvosto haluaa päästä vaikuttamaan asioiden valmisteluun

0
Vanhusneuvosto kokoontui marraskuun lopussa kaupungintalon kokoushuoneeseen kuulemaan ikäihmisiä koskevista ajankohtaisista asioista. Paikalla olivat puheenjohtaja Eero Sainio (oik.), Eero Kaira, Ilkka Aaltonen, Marjo Raiskinmäki ja sihteerinä toimiva Ritva Miesmaa. Kuva: Hanna Hyttinen

Laitilaan vuonna 2002 perustetun vanhusneuvoston tehtäviin kuuluu antaa lausuntoja viranomaisille ikäihmisiä koskevissa asioissa. Neuvostoon valitaan jäseniä neljästä yhdistyksestä sekä kaupunginhallituksesta ja sosiaali- ja terveysvaliokunnasta.
– Tämä on tällainen tehokas pieni porukka, puheenjohtaja Eero Sainio luonnehtii.
Vanhusneuvosto kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa. Tavallisesti heillä on pari kertaa vuodessa kaupungin edustajien kanssa tapaaminen, joissa käydään läpi ajankohtaisia asioita. Laitilan vanhusneuvosto kaipaa kuitenkin kaupungilta aktiivisempaa yhteydenpitoa valmisteilla olevien asioiden suhteen.
– Tarvitsisimme tiedon siitä, jos jotain suunnitellaan. Haluaisimme päästä jo alkuvalmisteluun mukaan, Sainio huomauttaa.

 

Lue lisää 4.1.2019 lehdestä