Päivän tähti makoilee omalla tuolillaan. Vaikka äänessä on hammashoitaja Marjo Suosalo, vuoden heinolalaiseksi vuonna 2015 valittu Orvokki on selkeästi Pähkinäpensaan päiväkodin isompien lasten huomion keskiössä. Suosalon esittämiin kysymyksiin tulee sen verran teräviä vastauksia, että on helppo huomata lasten kuuntelevan korva tarkkana Suosaloa.
Suosalo ja Orvokki kiertelevät ympäri Suomea kertomassa niin lapsille kuin aikuisillekin hammashoidosta.

Tässä on asiakas Orvokki ja tänään hänelle suoritetaan hampaidenpesu ja -tarkistus

– Enää ei riitä, että mennään eteen puhumaan isot muovihampaat ja harja kädessä. Ajatus on se, että kun koira on mukana, kaikki kuuntelevat paremmin.

Orvokki on toki muutakin kuin huomion keskipiste.

– Tässä on asiakas Orvokki ja tänään hänelle suoritetaan hampaidenpesu ja -tarkistus, sopiiko näin? Suosalo kyselee ”hammaslääkäri” Johan Isotalolta.

Orvokki vierailee Laitilassa toisen kerran tällä viikolla perjantaina. Orvokki saapui Laitilaan Pähkinäpensaan päiväkodin vanhempainyhdistyksen sekä Vanhempainyhdistys Apilaniityn kutsumana. Myöhemmin kaikille osallistuneille lapsille jaetaan myös lahjoituksena saadut hammasharjat ja -tahnat.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä