Liikunta-avustuksilla halutaan tukea kaikenikäisten hyvinvointia

0
Kohdeavustusten yhtenä painopisteenä on alle kouluikäisten liikuttaminen. Kuva: Mikael Rydenfelt

Liikunta-avustusten haku ja jakoperusteet uudistuvat tänä keväänä. Painopiste siirtyy entistä enemmän terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan tukemiseen. Liikuntasihteeri Elina Rautasen mukaan ajatuksena on, että verovaroilla maksettavan avustuksen pitäisi hyödyttää mahdollisimman montaa kuntalaista.
Kaikkiaan liikunta-avustuksia on jaossa 30 000 euroa. Siitä 20 000 euroa on jyvitetty perusavustuksiin, joita voivat hakea paikalliset rekisteröidyt yhdistykset ja seurat. Toisin kuin aiempina vuosina perusavustus myönnetään seurakohtaisesti.– Seura saa itse päättää, miten summa jyvitetään eri jaostojen kesken, Rautanen kertoo.

Olemme mukana, jos joku keksii tuottaa tällaista toimintaa haja-asutusalueillekin.

Kenttämäärärahaa on haettavissa 5 000 euroa. Kenttämääräraha on tarkoitettu haja-asutusalueiden liikunta- ja harrastusolosuhteiden parantamiseen ja ylläpitoon. Tänä keväänä kokeillaan ensimmäistä kertaa kenttäavustuksen ja kohdeavustuksen kanssa jatkuvaa hakuaikaa.
– Eli jos vaikka kyläyhdistys tarvitsee pallokentälle sorakuorman niin ei tarvitse odotella hakuaikaa vaan hakemuksen voi jättää heti. Toki täytyy ottaa huomioon, että loppuvuodesta varoja ei välttämättä ole enää jäljellä.

Kohdeavustusta on tarjolla muun muassa niille toimijoille, jotka keksivät liikunnallista tekemistä perheen pienimmille. Laitilan kaupungin varhaiskasvatus on lähtenyt mukaan Ilo kasvaa liikkuen -hankkeeseen ja samaa teemaa noudatetaan myös kohdeavustuksissa.
Alle kouluikäisiä ja kokonaisia perheitä halutaan liikuttaa paitsi keskustassa myös kylissä.
– Olemme mukana, jos joku keksii tuottaa tällaista toimintaa haja-asutusalueillekin.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä