Maakunnan virkistys- ja luontomatkailukohteet avoimeen karttapalveluun – Laitilasta esillä uimarantoja, pururata ja arkeologisia kohteita

0
Palvelusta löytyy muun muassa Laitilan uimarantoja. Kuva: Iida Kauppi

Varsinais-Suomen reitistöjä ja elämyksellisiä kohteita on koottu yleisesti hyödynnettäväksi. Karttapalvelu reitistöistä ja kohteista löytyy TÄÄLTÄ Lounaistiedon karttapalvelusta.

– Työ on ollut uraauurtavaa koko Suomen mittakaavassa. Missään muualla ei ole koottu yhtä kattavaa avointa aineistoa virkistys- ja luontomatkailukohteista maakunnan tasolla, Valoniasta tiedotetaan.
AINEISTOSSA ON mukana 1028 kohdetta. Sijainnin lisäksi tietoa on myös varustuksesta ja luontomatkailuun liittyvistä palveluista.
Aineisto on koottu pääasiassa kohteiden ja reittien ylläpitäjien ja kehittäjien tarpeisiin, mutta kuka tahansa voi käyttää karttapalvelua vaikkapa omien patikka-, melonta-, ja pyöräretkiensä suunnitteluun tai parhaiden talviuimarantojen, lintutornien tai lähiruokapalveluiden etsimiseen. Aineiston käyttö on maksutonta.
“Kuka tahansa voi käyttää karttapalvelua vaikkapa omien patikka-, melonta-, ja pyöräretkiensä suunnitteluun”
– VAIKKA KOHTEITA on jo mukavasti, uusia yrityksiä ja reitistökehittäjiä tarvitaan mukaan. Luontomatkailun merkitys kuntien ja maakunnan elinkeinoelämän kehittämisessä ja ihmisten hyvinvoinnissa on ymmärretty hyvin, kertoo Niina Ruuska Valoniasta.
Aineisto ja Virma-työkalu toteutettiin osana kaksivuotista Virkistä dataa -hanketta, jota toteuttivat Varsinais-Suomen liitto, Valonia, aluetietopalvelu Lounaistieto ja Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Länsi-Suomi ry. Hanke sai rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta vuosille 2017–2018.