Pyhärannan valtuuston toiseksi puheenjohtajaksi valittiin Jukka Joensuu

0
Pyhärannan valtuusto kokoontui maanantaina päättämään muun muassa valtuuston toisen puheenjohtajan nimittämisestä valtuutettu Asko Tanhuanpään erottua valtuustosta. Tanhuanpää erosi paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Arkistokuva joulukuulta 2018. Kuva: Hanna Hyttinen

Pyhärannan valtuusto päätti maanantaina nimetä Jukka Joensuun kunnanvaltuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi paikkakunnalta poismuuttaneen Asko Tanhuanpään tilalle.

Samalla valtuusto merkitsi tiedokseen, että Tanhuanpään tilalle valtuustoon nousi kokoomuksen ja perussuomalaisten vaaliliitosta nousi 4. varavaltuutettu Antti Impilä.

Kaikkiaan vain noin kuusi minuuttia pitkässä kokouksessa päätettiin lisäksi muuttaa vuoden 2019 talousarviota valtionosuuksien jäätyä ennakoitua pienemmäksi. Valtionosuuksien määrää vähennettiin hieman yli 50 000 euroa. Lisäksi kotikuntakorvausten tuloarvio kirjattiin hieman yli 8 500 euroa pienemmäksi.

Ennen kokouksen päättymistä valtuutettu Heidi Arvonen (kesk) jätti ryhmänsä tekemän ehdotuksen.

– Kaikki, jotka ovat uutisia viime aikoina seuranneet ovat huomanneet, että aika paljon vanhustenhuoltoa on nyt riepoteltu. Tätä silmällä pitäen, ehdotamme, että valtuustolle järjestetään iltakoulu, jonka aiheena on Pyhärannan vanhustenhuolto sisältäen sekä laitos- että kotihoidon.