Pyhäranta halukas luopumaan Kaukolankodin osuudestaan

0
Arkistokuva: Solina Saarikoski

Pyhärannan kunta ei lämpene Kaukolankodin remontointisuunnitelmille. Pyhärannan kunnanhallitus päätti, ettei kunta voi sitoutua Raksystems Insinööritoimisto Oy:n laatiman kunto- ja kustannusarvion mukaisten korjaustoimenpiteiden kustannuksiin.

– Pyhärannan kunta on halukas luovuttamaan osuutensa Kaukolankodin rakennuksista, irtaimistosta ja tontin pysyvästä käyttöoikeudesta Laitilan kaupungille tai sen osoittamalle ulkopuoliselle osapuolelle vähintään tasearvosta, Pyhärannan kunnanhallitus toteaa lausunnossaan.

Laitilan kaupunki pyysi Pyhärannalta näkemystä Kaukolankodin tulevaisuudesta. Vuonna 2004 allekirjoitetun sopimuksen mukaan Kaukolankodin omistus jakaantuu siten, että Laitila omistaa siitä noin 73 prosenttia, Pyhäranta noin 21 prosenttia ja Rauma noin 6 prosenttia. Sopimuksen osapuolet osallistuvat rakennusmenojen ja muiden pääomamenojen suorittamiseen omistusosuuksiensa suhteessa.

Pyhärannan kunnanhallituksen päätöstä ei voida pitää yllättävänä, sillä kunta on jo vuosien ajan yrittänyt myydä pois Kaukolankodin osuuttaan.