Toteutuuko sananvapaus Laitilassa?

0
Moni Laitilan Sanomien haastattelema kaupungin työntekijä kokee, ettei voi puhua avoimesti keskustelua herättäneistä paikallisista asioista. Kuvaaja: TS/Reetta Lepistö

Laitilan Sanomien toimitus on saanut syksystä lähtien viestejä siitä, että Laitilan kaupunki on rajoittanut työntekijöiden sananvapautta. Asiaan liittyen Laitilan Sanomat on haastatellut useita toisistaan riippumattomia lähteitä.
Haastatellut kertovat, että eri tavoin – myös suoraan ja painostavasti – on annettu ymmärtää, että heidän ei sovi puhua asioista avoimesti.

– Työntekijöillä on aivan laillinen oikeus osoittaa esimerkiksi huolensa työpaikan tilanteesta, mutta näin ei nyt meillä ole, sanoo yksi haastatelluista.

Laitilan Sanomat kysyi arvioita paikallisesta tilanteesta muun muassa Opettajien ammattijärjestön OAJ:n johtavalta lakimieheltä Erkki Mustoselta sekä Terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytköseltä.

– Työntekijöillä on oikeus sanavapauden perusteella ilmaista mielipiteensä ja kertoa kokemuksensa työpaikan arjesta ja oloista. Halutessaan työntekijä voi kirjoittaa esimerkiksi mielipidekirjoituksen, Rytkönen kertoo.

 

 

Lue lisää 8.2.2019 lehdestä