Valmet Automotive teki yli 100 000 autolla uuden tuotantoennätyksen

0
Autotehtaalla tarvitaan kesätyöntekijöitä, kun vakihenkilökunta on lomalla. Arkistokuva: Jari Laurikko

Valmet Automotive valmisti vuonna 2018 kaikkiaan 110 000 autoa. Kyseessä on ensimmäinen kerta yrityksen historiassa, kun valmistettujen autojen määrä ylittää 100 000:n rajan. Uuden vuosituotantoennätyksen taustalla on Valmet Automotiven tuotannon joustavuus sekä vahva yhteistyö Daimler AG:n kanssa.

Valmet Automotiven tuotanto on kasvanut vuodesta 2013 alkaen, jolloin yritys aloitti autonvalmistuksessa yhteistyön Daimler AG:n kanssa. Yhteistyö käynnistyi Mercedes-Benzin 3. sukupolven A-sarjan tuotannolla, ja on viime vuosina laajentunut Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sekä uuden A-sarjan valmistuksen myötä.

Vuoden 2018 tuotantomäärä, 110 000 autoa koostuu Mercedes-Benzin GLC-katumaastureista sekä 4. sukupolven A-sarjasta. Samalla myös autojen vienti on noussut uuteen ennätykseen, ja henkilöautot ovat vakiinnuttaneet asemansa yhtenä Suomen tärkeimmistä vientituotteista.