Varppeen koulussa ja Laitilan lukiossa tehtyjä ja suunniteltuja toimia pidetään todennäköisesti riittävinä

0
Laitilan lukio jatkaa etäopetusta 14.5. jälkeen.

Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuolto pitää Laitilan kaupungin toimia ja korjaussuunnitelmia sisäilmaongelmista kärsineissä Varppeen koulussa ja lukiossa todennäköisesti riittävinä. Tämä käy ilmi ympäristöterveydenhuollon laatimasta lausunnosta.

Laitilan kaupunki pyysi ympäristöterveydenhuollosta lausuntoa koulujen tilanteesta.
Terveydensuojeluviranomaisen mukaan Laitilan kaupungin suunnittelemat toimenpiteet ovat tehtyjen tutkimusten ja tarkastushavaintojen perusteella todennäköisesti riittävät poistamaan nyt koetun mahdollisen terveyshaitan eikä lausunnossa edellytetä Laitilan kaupungilta tässä vaiheessa muita toimia.

Lausunnon laatineen ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivolan mukaan sisäilmaongelmat ovat aina monimutkainen vyyhti.

– Ainoa oikea tapa edetä on tämä, mitä nyt esimerkiksi Laitilan kaupunki on tehnyt. Rakennusterveysasiantuntijat käyvät rakennuksen läpi ja sen jälkeen vauriokohdat korjataan. Varsinaisesti vasta sitten nähdään, onko tilanne hyvä, mutta näin voisi kaikella todennäköisyydellä olettaa tässä tapauksessa, hän kommentoi.

 

Lue lisää 26.2.2019 lehdestä