Yliselläkadulla paloi kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus – kaksi menehtyi, kaksi loukkaantui ja 12 evakuoitiin

0
Kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus paloi Yliselläkadulla. Raivaustöitä jatketaan vielä keskiviikkona. Kuva Keijo Väänänen

Uudessakaupungissa Yliselläkadulla paloi tiistaina rivitalo. Palossa menehtyi kaksi henkilöä ja kaksi loukkaantui. 12 henkilöä evakuoitiin palon tieltä.
– Isommat liekit saatiin puolenyön maissa sammutettua, mutta 1800-luvun talossa on edelleen yläpohjassa ja välipohjassa kytöpohjia, joten raivaustyöt jatkuvat varmaan tämän päivän, arvioi Varsinais-Suomen päivystävä päällikkö Kari Alanko keskiviikkoaamulla.

UUDENKAUPUNGIN sosiaalitoimi on järjestänyt 12 evakuoidulle tilapäismajoituksen.
Tulipalosta pelastusviranomaiset antoivat tiistaina vaaratiedotteen, jossa alueella liikkumista esitettiin vältettäväksi palosta aiheutuvan savun takia.

Pelastusviranomaiset tiedottivat vaarasta tiistai-iltapäivällä.

– Vaaratiedote annettiin, koska palo oli niin voimakas ja aivan kaupungin keskustassa. Halusimme tiedottaa, että ihmiset eivät turhaan liiku palon lähellä ja osaavat ottaa asunnoistaan tuuletukset pois.

VAARATIEDOTE oli voimassa puoleenyöhön saakka, kunnes palomiehet saivat liekit taltutettua.
Uudenkaupungin sosiaalitoimi on järjestänyt paikalle myös kriisiapua.
– Totta kai ihmisiä murehduttaa asia. Palon alussa oli myös hätää, kun ihmisiä pelastettiin palavasta rakennuksesta, Alanko kertoo.

SYTTYMISSYYSTÄ ei ole vielä tietoa.
– Poliisi alkaa heti tutkimaan, kun paikka jäähtyy riittävästi ja sinne on turvallista mennä.
Talon tulevaisuutta Alanko ei lähde arvailemaan.
– Hirsirunko jää pystyyn. Asunnosta, jossa on ensimmäiset merkit palosta, paloi myös katto ja muissa asunnoissa on vesivahinkoja. Kyseessä on kulttuurihistoriallinen rakennus, joten en osaa sanoa, mitä sille sitten tehdään.