Koululaiset jatkavat koulunkäyntiä Varppeen koulukiinteistössä nykyisin järjestelyin – Mahdollisia väistötiloja on arvioitu ennakkoon

0
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Erilaisia väistötilaratkaisuja on arvioitu ennakkoon Varppeen koulukiinteistön sisäilmaongelmien takia. Näin todettiin sivistysvaliokunnan, teknisen valiokunnan ja kaupunginhallituksen jäsenille sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtajille maanantaina pidetyssä tilannepalaverissa. Kaupunki ei kuitenkaan halua tässä vaiheessa kertoa enempää mahdollisista väistötiloista.
– Koulunkäyntiä Varppeen koulukiinteistössä jatketaan nykyisin järjestelyin, jos mitään uutta ei ilmene tutkimuksissa, kerrotaan tiedotteessa, jonka ovat allekirjoittaneet kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen, sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen, tekninen johtaja Mika Raula, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtola, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Eero Kuisma ja teknisen valiokunnan puheenjohtaja Tuomas Vuorio.

TILAISUUDESSA Heli Kiertokari-Laitinen, Mika Raula sekä ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola kertoivat luottamushenkilöille tapahtumat viime elokuusta alkaen, jolloin Varppeen koulun tiloissa oli tapahtunut putkivuoto. Luottamushenkilöille esiteltiin asian ja tutkimusten eteneminen, selvittelyiden ja korjaustoimenpiteiden kulku, oireilevien oppilaiden määrä, ilmenneet oireet, etäopetuksen mahdollisuus ja maalis-huhtikuun vaihteessa toteutettava Terveyden ja hyvinvointilaitoksen kysely.
Tilaisuudessa keskusteltiin myös viime viikon keskiviikkona koululla järjestetystä mielenilmaisusta. Tällä hetkellä tuloksia odotetaan viikolla kahdeksan tehdyistä lisätutkimuksista.
– Palaverissa todettiin, että viranhaltijat ovat toimineet aktiivisesti saadun ja ilmenneen tiedon sekä selvitysten perusteella, allekirjoittaneet viestivät.

TILANNESELVITYS Varppeen koulukiinteistön sisäilmasta esitellään jatkossa teknisen ja sivistysvaliokunnan kokouksissa sekä kaupunginhallituksessa.
– Tulevina toimenpiteinä selvitetään mahdollisuutta sisäilmaoireiden tai vastaavan erikoistuneen lääkärin palvelua ja arvioidaan mahdollisesti lattiamateriaalien vaihtoa parantavana tekijänä sekä ajankohtaa, mikäli toimenpide on tarpeellinen toteuttaa, tiedotteessa kerrotaan.