Uusikaupunki sai musiikkivideon – parissa päivässä lähes 10 000 katselukertaa

0
Laulaja Jussi Rainio laittoi itsensä täysillä likoon kotikaupunkinsa musiikkivideon tekemisessä. Häntä haastatteli julkistamistilaisuudessa Aapo Pöyhönen.

Neon 2-yhtyeen laulaja Jussi Rainio ja sata uusikaupunkilaista laulavat kotikaupunkina maailmankartalle keskiviikkona julkistetussa musiikkivideossa. Video on saavuttanut huikeasti katsojia, sillä perjantaiaamulla se oli kerännyt jo lähes 10 000 katselukertaa.

Videolla soi 90-luvun Neon 2 –yhtyeen Oikeenlaista kemiaa –hitti, jonka sanaparit mannapuuroa ja mansikkaa ovat tuttuja suurelle osalle suomalaisista.

VIDEON toteutuksesta ovat vastanneet Ville Raitalampi ja Aapo Pöyhönen. Uusikaupunki on tullut miehille tutuksi aikaisemmin kaupungin työhyvinvoinnin kehittämisprojekteista.
– En tunne toista kaupunkia, jossa asukkaat olisivat heittäytyneet näin upeasti omalla äänellään ja kasvoillaan tällaiseen projektiin, Pöyhönen suitsuttaa.
Videon tekemiseen osallistui uusikaupunkilaisia porukoita Laulu-Veikoista Korihaiden Hai Five -tanssiryhmään, ja mukana on myös paikallisia yrittäjiä.
Tekijät toivovat, että videota jaetaan sosiaalisessa mediassa. Kuvaukset tehtiin alkuvuonna talvisissa maisemissa.

– En tunne toista kaupunkia, jossa asukkaat olisivat heittäytyneet näin upeasti omalla äänellään ja kasvoillaan tällaiseen projektiin

Aapo pöyhönen

KAUPUNGINJOHTAJA Atso Vainio kertoo, että video on osa kaupungin viime vuonna hyväksyttyä strategiaa, joka toteutettiin täysin uudenlaisella konseptilla.
Strategian alaotsikkona on #Uki20300 – Oikeenlaista kemiaa. Se korostaa uusikaupunkilaista asukasnäkökulmaa ja yhteisöllisyyttä sekä tavoitetta kasvattaa kaupunki yli 20 000 asukkaan kaupungiksi.
Videon julkistukseen kulttuurikeskus Cruselliin oli kutsutti siihen osallistuneet laulajat sekä kaupunginvaltuutetut. Esityksen päättyessä täysi sali antoi raikuvat aplodit ja kannustushuudot.

VIDEON tarkoitus on paitsi kertoa Uudestakaupungista myös innostaa kaupunkilaisia osallistumaan kotikaupunkinsa kehittämiseen. Kuntalaiskysely on avautunut kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.uki.fi/20300.
Hyvinvointijohtaja Asta Engström myhäili tyytyväisenä videon julkistamistilaisuudessa. Hänestä video on todiste siitä, miten kaupungin strategia voidaan tehdä eläväksi.
– Toivottavasti video innostaa vastaamaan kyselyyn, sillä haluamme aidosti kuunnella kaupunkilaisia, hän sanoo.
Oikeenlaista kemiaa kappale on 1990-luvulla maineeseen nousseen Neon 2:n kappale. Yhtyeen muodostivat uusikaupunkilainen Jussi Rainio ja laitilalaislähtöinen Rami Alanko, joka on sanoittanut ja säveltänyt kappaleen.

Musiikkivideon voit katsoa täältä.